Milletvekili Demir: Güçlü bir ülke olmalıyız

Milletvekili Demir: Güçlü bir ülke olmalıyız
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, "Çanakkale savaşları bize gösterdiği ki dünyada haklı olmak yetmiyor. Güçlü ve zengin bir ülke olmak zorundayız. Bunun için de çok çalışmalıyız" dedi

Terme'de Çanakkale Savaşı'nın ele alındığı bir programa katılan AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, gençlere bazı tavsiyelerde bulundu. Savaşların dünyada haklı olmanın yetmediğini Türkiye'ye gösterdiğini ifade eden Demir, güçlü ve zengin bir ülke olmak için çok çalışılması gerektiğini söyledi.

 

Terme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlamaları kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Terme Kaymakamı İlyas Gün, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, öğretmen, veli ve öğrencilerin hazır bulunduğu programda, Terme Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, Çanakkale'de yaşananları konu edinen tiyatro gösterisi yaptı. Katılımcılardan beğeni alan oyunda, ağıtlar yakılıp, Çanakkale Savaşı'nda yapılan fedakarlıklara dikkat çekildi.

 

UMUDUMUZ GENÇLERDİR

Törende konuşan Milletvekili Demir, programda emeği geçenlere teşekkür ederek, "Umudumuz gençlerimizdir. Bu savaşlar göstermiştir ki, dünyada haklı olmak yetmiyor. Güçlü ve zengin olmak zorundayız. Çok okuyacak, branşımızda en iyi olacağız. Yalnızca ülke içinde değil, dünya içinde en iyiler arasına girmeye çalışacağız. Ülkemizi en iyi seviyeye taşıyacağız. Bir dönem, kılık kıyafetinden, inancından, mezhebinden, etnik kökeninden dolayı insanlarımız dışlandı. Hamd olsun hepsi geride kaldı. 78 milyon eşit yurttaşlıktan yararlanıyor. Bu ülkeye hizmet için istediğin kıyafetle, istediğin okula gidebiliyor" dedi.

 

AYNI KARDEŞLİK DUYGUSU İHTİYAÇ

Programa katılanlara 'Çanakkale’ye mutlaka gidin' diye seslenen Milletvekili Demir, "Bir mezar taşında Trabzon, bir mezar taşında Bosna, Şam veya Erzurum yazar. Silahımızla ve manevi değerlerimizle karşı koyduk ve büyük bir zafer elde ettik. Bütün coğrafyalardan bu ülkenin bağımsızlığı, varlığı, bayrağı ve medeniyet değerleri için gelip şehit oldular. Bugün aynı kardeşlik duygusuna bir defa daha ihtiyacımız var. Birlik beraberlik, vatanın bölünmezliği, bayrağa saygı, medeniyet değerlerine saygı hepimizin asli görevi olmalı. Bakın etrafımız savaş. İçimizden de bizi birbirimize düşürmeye çalışan, onları tahrik eden kişiler var, medeniyet değerlerimize düşmanlık aşılayanlar var. Bunlara rağmen birliğimizi, beraberliğimizi kardeşliğimizi bozmayacağız" diye konuştu.

 

OSMANLI’YA YAPILANLAR UNUTULMAMALI

Milletvekili Demir, Osmanlı döneminde yaşananların da unutulmamasını isteyerek, "Asırlarca bütün dünyaya medeniyet değerleri aşılamış Osmanlı'nın son evlatlarını bu ülkede bir gecede kovdular. Bir gecede Osmanlı hanedanını, çocuk, erkek, kadın demeden bir gemiye doldurup bu ülkeden kovdular. Hepsi dünyanın muhtelif yerlerinde aç, sefil ve esnafa manava borçlu olarak öldüler. Uzun dönem onları ve çocuklarını, torunlarını bu ülkeye bir devlet politikası olarak almadılar. Vefat edenlerin naaşını bile kabul etmediler. Bunların da unutulmaması gerekir" dedi.

 

Terme Kaymakamı İlyas Gün, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy da, Çanakkale savaşının şanlı bir destan olarak kuşaktan kuşağa anlatılacağını ifade ettiler.

 

Konuşmaların ardından Milletvekili Demir, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un tüm şiirlerinin toplandığı Safahat kitabı hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.