Milletvekili Ahmet Yeni, suçlamalara cevap verdi

Milletvekili Ahmet Yeni, suçlamalara cevap verdi
AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni Bafra ilçesinde parti teşkilatında kahvaltılı basın toplantısı yaptı. Toplantıda Ak Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven ve yönetimi de hazır bulundu.

Kahvaltı sonrasında AK Parti Hükümeti'nin Bafra ve bölgesine yaptığı yatırımlar, çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan vekil Yeni, daha sonra ise kendisine yöneltilen suçlamalara cevap verdi. Yeni, geçen hafta AK Parti Bafra İlçe toplantı salonunda Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin`in, AK Parti Bafra İlçe kongresinde genel merkezin adayı Tuncay Yurduseven`in karşısında aday olan Aydın Akkurt`u desteklediği iddiaları üzerine Başkan Şahin aleyhinde imalı ağır sözler söylemişti.

Yeni, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin`in de geçen hafta katıldığı AK Parti Bafra İlçe Başkanlığı'nı ziyaretinde “Genel Merkezimizce biz adayımızı zaten belirledik. Yüzde yüz kimseyi memnun edemezsiniz ancak bir karar verildi mi o karara herkesin uyması gerekir. Kişiler değil AK Parti önce gelir. Eğer kendi şahsına çok güvenen varsa başka siyasi partilerden şansını denesin.”demişti. Bu sözlere ise aynı toplantı salonunda bulunan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin bir gün sonra Samsun'da bulunan bir internet haber sitesine zehir zemberek açıklamalarda bulunmuş ve '' Partide Ahmet Yeni değil feriştahı olsa ben susmam. Ama orada ortamın bozulmaması için sözleri üzerime almadım. Eğer Aydın Akkurt`u ben çıkartmışsam, ben şerefsizim. Ama ben çıkartmadığım halde, bunun böyle olduğunu söyleyenler varsa, onlar şerefsiz. Ben siyaseti şerefimle yapıyorum. Ben, ilçe başkanlığı ziyaretinde ortamı bozmamak için konuşmadım. Dün Genel Merkezin karşısına aday çıkartanlar şimdi böyle konuşmasınlar. Ama Ahmet Yeni, beni neden aramadın.'' diyor. Bu adayı çıkartmadım ki, arayayım. Burada bana haksızlık yapılıyor. Kendisini arayıp ilçe divan toplantısına davet edeceğim. Gelsin basının yanında tüm bu konularla ilgili konuşacağım. Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi ile oy alarak milletvekilliği yapmanın pek farkında değil. Verilen emeklere sahip çıkacaksın. Bizim bu kadar emeğimizi nasıl yok sayabilirsin. Bafra`da önceki yönetimin seçilmesinde ben kefil oldum.”diyerek son noktayı koymuştu.

Ve bu sabah AK Parti Bafra İlçe Başkanlığı'ndaki kahvaltılı basın toplantısında Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in katılmaması ise toplantı salonunda bulunanlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı.Vekil Yeni ise, yatırımları anlattıktan sonra ise kendisine yöneltilen suçlamalara cevap verdi. Yeni,''Bana birileri sormuş. 'Feriştahın kim' diye. Benim feriştahım eski genel başkanım, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ben siyasete onunla başladım. Ben bu zamana kadar partime ve sizlere ihanet etmedim. Kesinlikle, demokrasi düşmanı değilim. Bana bu yakıştırmayı yapmışlar. Biz çalışmalarımıza durmadan devam ediyoruz. 2015 genel seçimlerinde ise tüm vekillikleri alıp Samsun'da 9-0 yapmak istiyoruz. Yapalım ki anayasayı değiştirecek vekil sayısına ulaşalım.'' dedi. Vekil Yeni, açıklamadan sonra ise Bafra'da bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.