Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırı Türkiye'ye yapılmış saldırıdır

Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırı Türkiye'ye yapılmış saldırıdır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını eleştirerek; "'Filistin'in meselesi bizi ilgilendirmez' deme imkanımız var mı?

O saldırı Türkiye'ye yapılmış saldırıdır. Cezayir'e yapılmış bir saldırıdır. Çünkü Mescid-i Aksa Filistinlilerin değil, hepimizin ortak mescididir" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmuk üzere bulunduğu Cezayir'de Türk-Cezayir İş Forumu toplantısında iş dünyası temsilcilerine hitap etti. Forumda, Erdoğan'a Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci eşlik ederken, Cezayir Başbakanı Abdulmalik Sellal'da foruma katıldı.
Erdoğan, Cezayir'in 'Kuzey Afrika'nın parlayan yıldızı' olduğunu dile getirerek, Türkiye ile Cezayir'in işbirliğini arttırması gerektiğini söyledi. Erdoğan, Türkiye'den 244 müteahhitlik firmasının Cezayir'de 11 milyar dolar tutarında proje üstlendiklerini kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi; "Risk siyasette ve ticarette olmazsa olmaz şartlardan bir tanesidir. Daha ileri gidiyorum, risk yaşamda da var. Hiç, normal yolunuzda gidersiniz, bir taşa takılır orada çökersiniz, hayat bitmiş. Hiç umulmadık bir anda trafik kazasında ölebilirsiniz. Bunlar hayatın riskleridir. Tekstil sektörümüzün de Cezayir'e yönelik önemli projeleri var... İşsizlik büyük bir beladır. Ama işsizliği gidermek bizim görevimizdir. Ne kadar azaltırsak o kadar başarılıyız demektir. Türkiyeli işadamlarının Cezayir'de yatırımları dikkate değer boyuta ulaştı ve inanıyorum ki daha fazla kolaylık sağlandığında bu katkılar artacaktır."

"TÜM SORUNLARA YERLİ ÇÖZÜMLER ÜRETMEK KAÇINILMAZ BİR HAL ALMIŞTIR'
"Bölgemizde tarihin akışını değiştirecek güçte çok önemli gelişmelerin yaşandığını şahit oluyoruz" diyen Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti; "Bizim önümüzdeki soru şu; bu değişimi bu bölgenin halkları mı kontrol edecek yoksa son asırlarda yaşandığımız gibi dışarıdan birilerimi kontrol edecek? Biz kendi sorunlarımıza ithal çözümler ürettiğimizde sorunlar çözülmüyor. Dışarıdan bir müdahale değil, kendi içinde çözüm. Bu bölgenin gerçek sahipleri, sakinleri olarak tüm sorunlara yerli çözümler üretmek kaçınılmaz bir hal almıştır. Bölgenin enerji kaynaklarının bölge ekonomileirini uçuracak bir potansiyele sahip olduğunu görüyorsunuz. Bütün bu zenginliklere rağmen Kuzey Afrika'nın da Ortadoğu'nun yapay sorunlarla enerjisini, vaktini heba ettiğine şahit oluyoruz. Bir kardeşimizin, kardeş ülkenin yaşadığı mağduriyet asla bizim çıkarımıza olamaz.'

"MESCİD-İ AKSA FİLİSTİNLİLERİN DEĞİL, HEPİMİZİN ORTAK MESCİDİDİR"
Erdoğan, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını eleştirerek; 'İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı barbarca saldırıyı hep birlikte üzülerek yaşadık. 'Bize ne'e deme lüksümüz var mı? 'Filistin'in meselesi bizi ilgilendirmez' deme imkanımız var mı? O saldırı Türkiye'ye yapılmış saldırıdır. Cezayir'e yapılmış bir saldırıdır. Çünkü Mescid-i Aksa Filistinlilerin değil, hepimizin ortak mescididir. İşte bölgenin tüm meselelerini Filistin kadar, Suriye, Mısır sorunlarını bütüncül olarak ele almak durumundayız. Biz artık bu coğraftada huzur, barış istiyoruz. Türkiye olarak istiyoruzki bölgenin tüm ülkeri huzur içinde yaşasınlar. Cezayir sorun yaşadığında kendimiz sorun yaşıyor gibi üzülürüz. Mesele sadece ekonomi meselesi değil, mesele kardeşlik meselesidir' diye konuştu. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.