Mazot 1 lira 80 kuruş olacak.”

Mazot 1 lira 80 kuruş olacak.”
CHP Samsun Milletvekili Adayı Kemal Zeybek,01 Kasım 2015 Genel Seçimler öncesi seçmen ziyaretleri kapsamında Kavak ilçesinde vatandaşlarla biraraya gelerek sorunlarını dinledi ve CHP’nin seçim vaatlerini paylaştı.

Zeybek, 01 Kasım 2015 seçimlerinin, Türkiye ve Türk ulusu olarak Cumhuriyet tarihimizin en önemli ve en kritik seçimi olduğunu vurgulayarak, tüm vatandaşlarımızı sandığa ve demokrasi mücadelesine davet ederek, muhakkak oylarını kullanmasını istedi.
Burada yaptığı konuşmada, AKP’nin tarım ve hayvancılıkta uyguladığı yanlış politikalar sonucu, Türkiye’nin kendini besleyemeyen bir ülke haline geldiğini belirten Zeybek, AKP,stratejik bir sektör olan tarımda ülkemizi dışa bağımlı hale getirdi, dedi.AKP, yanlış destekleme politikaları ile çiftçiyi üretemez hale getiriyor.Çiftçiyi borçlandırarak siyasi olarak kendine bağımlılaştırıyor. Çiftçimiz dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyor. Son 12 yılda nüfus 10 milyon artarken, buğday ekilen alan 16 milyon dönüm azaldı. Tarım politikalarında uygulanan yanlış politikalar, hayvancılık alanında dayapılarak , çiftçilerimiz mağdur edilmekte ve hayvancılık can çekişmekte. İthal hayvanlar nedeniyle hayvan hastalıkları artmakta ve kaçak et giderek yaygınlaşmakta. AKP, milli varlığımız olan meraları bir rant alanı olarak görerek, meraları amaç dışı kullandırıyor ve mera hayvancılığına dayalı sağlıklı üretimi olumsuz etkiyerek, toplum sağlığına zarar veriyor.
CHP iktidarının ilk 1 yılında,  çiftçiye mazot 1,80 TL olarak verilmeye başlanacak ve çiftçinin rekabet gücü artacak iddiasında bulunan Zeybek, yeni Toprak Rejimi yapacaklarını belirtti. Ayrıca iktidarımızın ilk 1 yılında, vahidi(birim) fiyat uygulamasına son vereceğiz, orman köylüsü sigortalı işçi statüsüyle çalıştırılacak. Böylece emeklilik hakkı kazanacak. Hazineye ait araziler tarım üretimi potansiyeli açısından yeniden değerlendirilecek, sınıflandırılacak ve kademeli olarak üretime kazandırılacak. Tarım sektöründe çalışanların sosyal güvenlik primleri, 30 yaşına kadar devlet tarafından desteklenecek.
Teşvik edilecek tarım ürünleri taban fiyatı bir yıl önceden açıklanacak.Başka geliri olmayan çiftçiye, hane başına, asgari ücret düzeyinde gelir garantisi sağlanacak.Geçici tarım işçilerinin sosyal güvenliği devlet tarafından sağlanacak. Aile işletmeleri ve küçük çiftçilerin, ürünlerini doğrudan tüketicilere satmalarını sağlayacak kurumsal düzenlemeler yapılacak.
CHP’nin değişim ve büyük dönüşümlerin partisi olduğunu belirten Zeybek, 01 Kasım 2015 seçim sonuçlarıyla birlikte CHP’nin tek başına iktidara geleceğini iddia etti. Biz CHP olarak hazırız. Ülkeye milletin çok özlediği, huzuru, refahı , adalete duyulan güveni, birliği , beraberliği kısacası “Yaşanacak bir Türkiye’yi” hep beraber yaratacağız. Yeter ki bir olalım, birlik olalım ve demokrasi mücadelesine katılarak oylarımızı kullanalım ve sandıklara sahip çıkalım, diyerek sözlerini tamamladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.