MAYMUN ÇİÇEĞİ ÇOCUKLAR ARASINDA YAYILABİLİR

MAYMUN ÇİÇEĞİ ÇOCUKLAR ARASINDA YAYILABİLİR
Uzmanlar, son aylarda Avrupa başta olmak üzere çok sayıda ülkede yayılan maymun çiçeğinin, okul sezonunun yeniden açılmasıyla çocuklar arasında yayılabileceği tahmininde bulundu.

Afrika kıtasında keşfedilen ve son 2 aydır kıtanın dışında da yayılan maymun çiçeği virüsü, dünya genelinde endişe uyandırmayı sürdürüyor. En son 7 Mayıs'ta kıtanın dışına çıkarak Nijerya'dan İngiltere'ye seyahat etmiş bir kişide tespit edilen virüs, kısa sürede Avrupa başta olmak üzere çok sayıda ülkeye yayıldı.

18 binin üzerinde vaka var
Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) 27 Temmuz'da yaptığı açıklamada, 78 ülkeden 18 binin üzerinde vakanın doğruladığı, vakaların yüzde 70'ini Avrupa bölgesi, yüzde 25'ini de Amerika bölgesinin oluşturduğu bildirildi. Vakaların yüzde 10'u hastanede tedavi görürken, Afrika genelinde 5 kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi. DSÖ, vakaların yüzde 98'inin erkek erkeğe cinsel ilişki yoluyla enfekte olduğunu, fakat virüsün yakın temas yoluyla da yayılabileceğinin altını çizdi. Virüsün çok sayıda ülkede yayılmasının ardından aşının gündeme gelmesi üzerine DSÖ, çiçek aşılarının maymun çiçeğine karşı etkili olduğunu açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.