MARAŞ, "BAŞKANLIK SİSTEMİ ŞART"

MARAŞ, "BAŞKANLIK SİSTEMİ ŞART"
25. Dönem Samsun Milletvekili A. Adayı Mimar Özlem MARAŞ Samsun Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği ziyaretinde esnafların sorunları hakkında bilgi aldı.

Birlik Başkanı Hacı Eyüp GÜLER ile yapılan görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Ziyarette daha çok 7 Haziran sonrası gerçekleştirilmesi düşünülen başkanlık sistemi ve anayasa değişikliğinin esnaf ve sanatkârlar özelindeki somut etkileri konusunda karşılıklı fikir ve bilgi alışverişinde bulunuldu. Mimar Özlem MARAŞ yeni Türkiye’ nin yeni anayasa ile geçmeyi hedeflediği başkanlık sisteminin Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her ferdin ve her kesimin hayatına müspet katkıları olacağını, bu değişikliğin sadece kâğıt üzerinde kalan bir düzenleme olmadığını, bunun için başkanlık sisteminin ne olduğunun tüm kesimlerce bilinmesinin herkes için önemine vurgu yaptı.

Mimar Özlem MARAŞ, "Türkiye Cumhuriyeti 92 yaşında. Kurulduğu günden itibaren bugüne kadar  62 hükümetle idare edildi yani her hükümetin ortalama ömrü 1,5 yıl. 1960 sonrasında kısa bir dönemi kenara koyduğumuzda ülkemizin 6 aylık ömrü olan yap-boz hükümetlerle idare edildi ve bunun siyasi, ekonomik, sosyal bedellerini ülke olarak ödediğimiz, o yılların kayıp yıllar olduğunu biliyoruz. Özlem MARAŞ devamla; "6 ayda bir işyerinin yöneticisinin değişmesi durumunda o işyerinin hiçbir müşterisinin kalmayacağının aşikardır. Ticaretin doğası gereği sakin, istikrarlı ve çalkantısız limanlar aranır, belirsizliğin ve karmaşanın olduğu yerde hiçbir değerin var olamayacaktır."şeklinde ifade etti.

Koalisyonlu yıllardaki belirsizliğin en ağır faturasının esnaf ve sanatkârlar tarafından ödendiğini, istikrarın önemini en iyi esnafların bildiğini ifade eden Maraş, "Siyasi geçmişimizin iyi incelendiğinde Türkiye’ nin hemen hemen bütün atılımların Menderes, Özal ve AK Parti döneminde kaydettiğinin inkar edilemez, başkanlık sisteminin Türkiye’ ye iki hayati noktada katkıları olacaktır, bunlardan ilkinin Türkiye’ nin bir daha asla kayıp yıllarına geri dönüşünün olmayacağı, ikincisinin ise parlamenter sistemin karar alma ve uygulama süreçlerindeki yavaşlığını ortadan kaldırarak, alınan kararların çok daha hızlı olarak hayata geçirilmesinin sağlanacağını" belirtti.  

Geleceğin doğru kararları hızlı alıp hızlı uygulayabilen ülkelere ait olduğunu, Türkiye’ nin 2023 ve 2071 hedeflerine ancak başkanlık sistemi ile ulaşabileceğini belirten Maraş,  "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ nın başbakanlığı döneminde belirlenmiş 2023 hedefleri arasında dünyanın ilk on ekonomisi arasında var olmak olduğunu biliyoruz, bu hedef için ise 2,5 - 3 trilyon dolarlık bir ekonomik büyüklüğe ulaşmamız şart olarak öngörülüyor, önümüzde 8 sene kaldı, yani elimizi çabuk tutmamız çok önemli" diyen Özlem MARAŞ, "Hep birlikte yeni ve güçlü Türkiye ‘ yi inşa için 2015 seçimleri belirleyici olacaktır.  Gelecek 8 yılda hedeflerin bir bir gerçekleştirilmesinin toplumun tüm kesimlerine doğrudan katkısı görülecek, bu konuda esnafımızın ve sanatkârlarımızın desteğinin öneminin büyüklüğünü ifade ediyorum" dedi.

Esnaf ve sanatkarlarımızın alınan kararların hayata geçirilmesinde hızlı hareket etmenin ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz diyen Maraş, "Zira esnaf ve sanatkarlarımız her gün binlerce kararı alıp hemen uygulamaya geçerek rakipleri ile aralarında fark oluşturmaya çalışırlar, yani aslında her esnafın her sanatkarın işletmesini başkanlık sistemi ile yönettiği,  esnaf ve sanatkarlarımız için bile bu kadar önemli olan bu hususun ülke için önemsiz olmasının düşünülemeyeceğini" ifade etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum