Maltepe Üniversitesi'ne Amerika'dan ödül!

Maltepe Üniversitesi'ne Amerika'dan ödül!
Maltepe Üniversitesi Kanser ve Kök Hücre Araştırma Merkezi Amerika'dan Ödülle Döndü!

Maltepe Üniversitesi, yurdumuzda kanser ve kök hücre alanında uluslararası düzeyde bilimsel çalışmalar üretmek ve bu alandaki faaliyetlere hizmet edebilmek için Kanser ve Kök Hücre Araştırma Merkezi kurdu.

Son yıllarda; kanser tedavisi ve kök hücreler alanındaki çalışmalar büyük ivme kazandı ve kök hücrelerinin kullanımı ile çok sayıda hastalığın hatta kanserin tedavi edilebileceği konusundaki umutlar giderek arttı. Maltepe Üniversitesi Kanser ve Kök Hücre Araştırma Merkezi, kısa adıyla MÜKKAM, Türkiye'de kanser ve kök hücre araştırmalarını birlikte yürütmeyi hedefleyen ilk araştırma merkezi oldu.

MÜKKAM Müdürü ve aynı zamanda Amerikan Hücre Biyolojisi Derneği Uluslararası İlişkiler Komitesi üyesi Prof. Dr. Ranan Gülhan Aktaş, Amerika Birleşik Devletleri'nin Philadelphia şehrinde yapılan Amerikan Hücre Biyolojisi Derneği ve Uluslararası Hücre Biyolojisi Federasyonu ortak toplantısında Maltepe Üniversitesi Kanser ve Kök Hücre Araştırma Merkezi'ni Uluslararası bilim arenasında tanıttı.

Toplantıda Amerika'dan ve diğer ülkelerden çok sayıda tanınmış bilim insanı ve öğrenci ile biraraya gelen Dr. Aktaş'a; Türkiye ile uluslararası bilimsel işbirliklerini arttırmak için gösterdiği çabaları ve devam eden çalışmaları nedeniyle “International Travel Award” ödülü verildi.

Bu ödülü almaktan onur duyduğunu belirten Dr. Aktaş; “Çalışmalarımıza aynı hızla devam edeceğiz. Maltepe Üniversitesi olarak açtığımız yeni araştırma merkezinde ülkemize bilimsel alanda hizmet etmeye başlamış olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.