Madalya almak için ter döküyor

Madalya almak için ter döküyor
Görme engelli milli atlet Mikail Al, Para Atletizm Dünya Şampiyonası ve Fransa'da düzenlenecek olan 2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda madalya almak için ter döküyor.

Diyarbakır Görme Engelliler Spor Kulübünün aslen Şırnaklı olan milli atleti Mikail (23), temmuz ayında Fransa'da gerçekleştirilen Para Atletizm Dünya Şampiyonası'nda erkekler 1500 metre T13 kategorisinde 4.01.50 derecesiyle dördüncü olarak 2024 Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı. Para Atletizm Dünya Şampiyonası ve 2024 Paralimpik Oyunları'nda madalya için yoğun bir şekilde antrenman yapan Mikail Al, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinin Uzunova köyünde 2004'te 10 yaşındayken çobanlık yaptığı sırada bulduğu patlayıcının elinde patlaması sonucu bir gözünü ve sol kolunu kaybeden görme engelli milli atlet Mehmet Nesim Öner'in gözetiminde çalışıyor.

thumbs-b-c-2e1edf5660e720d0b61a53c64694b7c7.jpg

Mikail, yaptığı açıklamada, Diyarbakır ve Türkiye'yi Paralimpik Oyunları'nda en iyi şekilde temsil etmek için çalıştığını söyledi. Dünya Şampiyonası'nda 4. olduğunu kaydeden milli atlet, "Son 30 metrede yaşadığım aksiliklerden dolayı 4. oldum. Yine de olimpiyat kotasını geçtim. Önümüzdeki yıl Dünya Şampiyonası ve olimpiyatlar var. Olimpiyatlara gitmeye hak kazandım." ifadelerini kullandı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.