Liseli öğrenciler, AB’yi müzikle anlatacak

Liseli öğrenciler, AB’yi müzikle anlatacak
Son yıllarda Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yönelik ilginç kararları tartışma konusu olurken, Kayseri Melikgazi Osman Ulubaş Anadolu Lisesi, 5 Avrupa ülkesini gezerek, AB'nin Türkiye'de yaşamı nasıl etkilediğini müzikal olarak anlatacak.

'Join Us and Move!' yani 'Bize Katıl ve hareket et' adındaki bu proje kapsamında Osman Ulubaş Anadolu Lisesi'ne 26 bin 800 Euro hibe verilecek. Proje koordinatörlüğünü Almanya'dan bir okul, İtalya, İspanya, Polonya ve Litvanya diğer ortaklar gerçekleştirecek.

Projenin içeriği şöyle; Türkiye ile 5 AB ülkesi öğrencileri Avrupa Birliği tarihi hakkında araştırma yapacak. Bu tarihsel süreçte Avrupa Birliğinin Türkiye'de yaşamda neleri değiştirdi bu bir müzikal olarak anlatacak. Yani projenin ürünü Avrupa Birliği'nin tarihsel gelişimini anlatan bir müzikal olacak.

Projeye verilen bütçe doğrultusunda Osman Ulubaş Anadolu Lisesi'nden toplam 25 öğrenci yurtdışına gidecek. Bu öğrenciler kültürel etkileşim ve o ülkenin adetlerini tanımak adına misafir oldukları ülkenin öğrencileri tarafından, kendi evlerinde ağırlanacak.

Aynı şekilde diğer ülkelerden Türkiye ve Kayseri'yi ziyaret edecek olan toplam 25 öğrenci de evlerde misafir edilecek. İlk buluşma sadece öğretmenlerin katıldığı ve tüm bu planlamaların yapılacağı toplantı 16-22 Kasım 2014 tarihlerinde Litvanya'nın Klaipeda şehrinde gerçekleştirecek.
Bu toplantıya Osman Ulubaş Anadolu Lisesi'nden öğretmen Ahmet Yılmazlar, Cüneyt Dönder ve Soner Şimşek katılacak. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.