KYK EĞİTİM FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

KYK EĞİTİM FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
KYK Kasım ayın da da eğitim faaliyetleriyle dopdolu

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu  Kasım ayında da  eğitim etkinliklerini sürdürüyor. KYK   yıl boyunca gerçekleştireceği  mevcut etkinliklere ilaveten  Kasım ayında , Altıncı Mevsim Edebiyat Söyleşileri,Asırlardır Sönmeyen Kandiller ,Modern Zamanın Prangaları ve Tiyatro Sporu  adı altında 4 yeni etkinliğe daha imza atacak.

Türkiye genelinde 500 bini aşkın yükseköğrenim öğrencisine barınma, beslenme ve kredi/burs imkânı sağlayan KYK  gençlerin akademik, sosyal-kültürel, milli ve manevi gelişimleri için de her türlü imkân ve fırsatı seferber ediyor.Bu çerçevede   Kasım ayında gerçekleştirilecek eğitim faaliyetleri şöyle:

Bil Evlat

15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin nesiller boyunca unutulmaması ve yaşananların doğru analiz edilebilmesi amacıyla düzenlenen “Bil Evlat” programı 3 Kasım’da Denizli, 7 Kasım’da Kocaeli, 9 Kasım’da Kayseri, 17 Kasım’da Antalya ve 30 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilecek.KYK’lı gençlerin büyük ilgi gösterdiği “Bil Evlat” programına Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Prof. Dr. Mehmet Çelik, Yavuz Bahadıroğlu, Esat Kabaklı, Ömer Karaoğlu, Mustafa Cihat gibi değerli isimler katılacak.

Vefa Günleri

Medeniyetimize değer katan ve şu an hayatta olmayan sanatçı, yazar, ilim ve fikir adamların anıldığı “Vefa Günleri” programı Kasım ayında da dopdolu.“Vefa Günleri” kapsamında Adnan Menderes 2 Kasım’da Bursa’da, Mehmed Zahid Kotku 9 Kasım’da İstanbul’da, Celalettin Ökten 21 Kasım’da Yalova’da, Mustafa Asım Köksal 29 Kasım’da Ankara’da, II. Abdülhamid 21-27 Kasım tarihleri arasında Edirne’de anılacak.

İslam Tarihi Sohbetleri

Hz. Peygamber (SAV) tarafından dünyada iken cennetle müjdelenen Aşere-i Mübeşşere ve diğer genç sahabelerin örnek hayatlarının anlatılacağı “İslam Tarihi Sohbetleri” programı kapsamında Ömer Döngeloğlu 9 Kasım’da Konya-Akşehir’de, Mehmet Paksu 15 Kasım’da Aydın’da gençlerle buluşacak.

Benim Tarihim

Gençlerin büyük ilgi gösterdiği “Benim Tarihim” programı Kasım ayında da devam ediyor. Tarihçi-yazar Talha Uğurluel 7 Kasım’da Tekirdağ’da, 21 Kasım’da Manisa’da, 22 Kasım’da Nevşehir’de gençlerle biraraya gelerek “Mukaddes Emanetleri” anlatacak.

Gelenekten Geleceğe

Tarih ve kültürümüzden örnekler vererek medeniyet mirasımızı canlı tutmak amacıyla düzenlenen “Gelenekten Geleceğe” programı kapsamında Yavuz Bahadıroğlu ve Fatih Duman 2 Kasım’da Aksaray’da, 4 Kasım’da Kütahya’da gençlerle bir araya gelecek.

Yeni Türkiye Yeni Gelecek

KYK’lı gençlerin geçmişten günümüze yönetim modellerini tanımaları, globalleşen dünyanın sorunları ve çözümleri ile dünyanın nasıl yönetildiğini öğrenmeleri amacıyla düzenlenen “Yeni Türkiye Yeni Gelecek” konferansları bu yıl da devam ediyor.Konferanslar kapsamında Yrd. Doç. Cüneyt Özşahin 7 Kasım’da Niğde’de, 28 Kasım’da Gümüşhane’de; Prof. Dr. Faruk Bilir 14 Kasım’da Bayburt’ta; Doç. Dr. Fatih Kırışık da 21 Kasım’da Rize’de gençlerle buluşacak.

Şairler Gençlerle Buluşuyor

Aramızda bulunmayan şairlerimizin anıldığı ve gençlerimizin günümüzün kıymetli şairleriyle buluştuğu “Şairler Gençlerle Buluşuyor” programı kapsamında Cahit Zarifoğlu, Şakir Kurtulmuş ve Betül Zarifoğlu’nun katılımlarıyla 2 Kasım’da Bolu’da anılacak. Ayrıca değerli şairler İhsan Deniz 17 Kasım’da Van’da, Mehmet Aycı ise 23 Kasım’da Diyarbakır’da gençlerle bir araya gelecek.

Akademi Buluşmaları

“Akademi Buluşmaları” Kasım ayında 24 ilde gerçekleştirilecek.Prof. Dr. Hüsrev Subaşı Sakarya, Kırklareli, Giresun, Ordu ve Tekirdağ’da; Dr. Şeref Oğuz Mardin’de; Münir Arıkan Osmaniye ve Amasya’da; Selim Gündüzalp Siirt, Batman, Elazığ, Bingöl, Kars, Ardahan ve Iğdır’da; Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl Tokat ve Artvin’de; Gülşah Akçay Civriz Kırşehir’de; Gökhan Yücel Trabzon, Rize, Kastamonu, Mersin ve Antalya’da gençlere seslenecek.Ayrıca 25 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek olan “KYK Akademi İstanbul Buluşması”nda Prof. Dr. Hüsrev Subaşı,  Dr. Şeref Oğuz, Münir Arıkan ve Gökhan Yücel bir araya gelecekler.

Bu yıl öğrencilerle ilk kez buluşacak programlar

Altıncı Mevsim Edebiyat Söyleşileri

Gençlerimize divan edebiyatımızın tür ve şekil zenginliğini, şiir ve nesir örneklerindeki ince hayal, dil marifeti ve düşünce ufkunu lâyıkıyla tanıtmak amacıyla bu yıl ilk kez “Altıncı Mevsim Edebiyat Söyleşileri” programı düzenlenecek.“Altıncı Mevsim Edebiyat Söyleşileri” Nurullah Genç ve Aykut Kuşkaya’nın katılımıyla 8 Kasım’da Ordu’da, 14 Kasım’da Bartın’da, 15 Kasım’da Zonguldak’ta, 16 Kasım’da Bursa’da, 23 Kasım’da da Balıkesir’de gerçekleştirilecek.

Asırlardır Sönmeyen Kandiller

Görünenin ardında olan, gönül medeniyetinin esas mimarları ve sultanların sultanlarını gençlerimize anlatmak için “Asırlardır Sönmeyen Kandiller” de bu yıl kez düzenlenecek programlardan. Tarihe yön veren padişahların akıl hocaları Şeyh Edebali, Akşemseddin, Mimar Sinan, Aziz Mahmud Hüdai, Hacı Bayram Veli, Ebu Suud Efendi, Zenbilli Ali Efendi ve Molla Fenari’nin anlatılacağı “Asırlardır Sönmeyen Kandiller” Yavuz Bahadıroğlu’nun katılımıyla 1 Kasım’da Bilecik’te, 22 Kasım’da Erzurum’da, 29 Kasım’da Çorum’da ve Sadık Yalsızuçanlar’ın katılımıyla 9 Kasım’da Ankara’da gerçekleştirilecek.

Modern Zamanın Prangaları

Gençlerde sade ama içi dolu ve anlamlı bir hayat konusunda farkındalık oluşturarak gençlere saygı, sevgi, sabır, tahammül, güven, dostluk, dürüstlük gibi unutulmaya yüz tutan değerleri yeniden hatırlatmanın hedeflendiği  “Modern Zamanın Prangaları” programı da bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek.“Modern Zamanın Prangaları” 3 Kasım’da Prof. Dr. Sinan Canan’ın katılımıyla İzmir’de, 16 Kasım’da da Dr. Tayfun Doğan’ın katılımıyla Düzce’de gerçekleştirilecek.

Tiyatro Sporu

Gençlerimizin eğlenerek öğrenmesini sağlamak, drama eğitimi kazandırmak ve medeni cesaretlerini güçlendirmek amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenecek “Tiyatro Sporu” programı Kasım ayında İzmir, Eskişehir ve Yozgat’ta gerçekleştirilecek.Öğrenciler “Tiyatro Sporu” kapsamında Fikr-i Sahne Ekibi eşliğinde doğaçlama performanslar sergileyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.