Kredi ve burs miktarı artıyor

Kredi ve burs miktarı artıyor
Başbakan Yardımcısı Arınç, "Kredi ve burs miktarı 2015'te 330 liraya yükseltilecek, yüksek lisans öğrencileri 660, doktora öğrencileri 990 lira alacak" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Anayasanın emri hükmünce, Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Bakanlar Kurulu Toplantısı'nı uygun buluyoruz. Bundan istifade edeceğimizi de ümit ediyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Başbakanlık Merkez Bina'da Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Arınç, 2014 yılının son Bakanlar Kurulu Toplantısı'nı yaptıklarını belirterek, toplantıda Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan 62. Hükümet'in güven oylamasını aldığı günden bu yana yapılan çalışmaları, bunların gerçekleşme oranları ve yeni yıla dair beklentilerin ele alındığını söyledi.

Bu hafta yeni umutların, yeni heyecanın, beklentilerin olduğu bir yıla girildiğini belirten Arınç, 2015 yılının ülkeye, millete ve insanlığa hayırlar getirmesi dileğinde bulundu.
2015 YILININ İLK BAKANLAR KURULU TOPLANTISI: 5 OCAK'TA

Yeni yılda, ilk Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın 5 Ocak'ta, bir sonraki toplantının 12 Ocak'ta yapılacağını belirten Arınç, 19 Ocak'ta da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplantı yapacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu, belki yeni Cumhurbaşkanımız seçildikten sonra yapılan ilk Bakanlar Kurulu Toplantısı olacak. Önemli bir toplantı olduğunu düşünüyorum. Hem Bakanlar Kurulu açısından hem kamuoyu hem milletimiz açısından bu toplantıya özel bir önem verileceğini de düşünüyorum. Şüphesiz bu toplantı, yapılabilir. Anayasamız hatta bunu görev olarak Cumhurbaşkanına yüklemektedir. Anayasamızın 104. maddesinin b fıkrasında Sayın Cumhurbaşkanını yürütmeye ait görev ve yetkileri kısmında bildiğiniz gibi gerekli gördüğü hallerde, Bakanlar Kuruluna başkanlık etmek veya Bakanlar Kurulunu başkanlığı altında toplantıya çağırmak, görevi de kendisine verilmiştir. Esasen Sayın Cumhurbaşkanımız da hem seçilmeden önce hem seçildikten sonra bu tür toplantıları yapmanın uygun olacağını ifade etmişlerdi. Biz de doğrusu Anayasanın bu emri hükmünce, Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Bakanlar Kurulu Toplantısı'nı uygun buluyoruz. Bundan istifade edeceğimizi de ümit ediyoruz.

HALK TARAFINDAN SEÇİLEN İLK CUMHURBAŞKANI OLAN ERDOĞAN 19 OCAK'TA BAKANLAR KURULU'NU TOPLAYACAK

Şüphesiz Anayasanın verdiği bu yetki, özellikle muhalefet partileri tarafından istismar edilmektedir. Farklı açılarda değerlendirilmektedir. Farklı anlamlar yüklenmektedir. Ancak Anayasanın hükmü gereğince Sayın Cumhurbaşkanımızla ilk defa halkın doğrudan seçtiği Cumhurbaşkanı olarak bu yetkilerini kullanmakta takdir edilecek davranış biçimindedir. İnşallah 19 Ocak'ta, sanıyorum ki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bu toplantımız yapılacaktır."
"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ ELBETTE HAKLIDIR"

Arınç, 19 Ocak'ta yapılacak Bakanlar Kurulu Toplantısı'nı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun birlikte kararlaştırdığını kaydederek, şöyle devam etti:

"Toplantı, 5 Ocak tarihi üzerinde Sayın Başbakanın daha sonra benim söylediğim bazı sözlerin bu kapsamda gerçekleştiğini hepimiz görüyoruz. Bakanlar Kurulunu toplantıya davet etmek, kendi başkanlığı altında bu toplantının yapılmasını talep etmek, Sayın Cumhurbaşkanımızın elbette hakkıdır. Bunu Sayın Başbakanımız ve kendilerinden başka açıklayacak veya yorumlayacak bir başka kişinin olması da doğru değildir."

16 BİN 792 ATAMA YAPILDI

Geçen hafta içerisinde, sosyal hizmetleri kanunu kapsamında yetiştirme yurtlarında yetişen gençlerden 18 yaşını dolduran 2 bin 375 kişinin kamuya atandığını, kalan 2 bin 188 kişi için önümüzdeki nisan ayında yeniden atama yapılacağını bildiren Arınç, "Özellikle kimsesiz çocuklarımızın sığındığı ve 18 yaşını bitirerek ayrıldığı yurtlardan çıkan evlatlarımızın şu ana kadar 12 yıl içinde hükümetlerimiz döneminde 16 bin 792 kişinin atanması yapılmıştır. Geçtiğimiz günlerde sayın Başbakanımızın katıldığı törenle 18 yaşını dolduran 2 bin 375 kişinin kamuya atamasını gerçekleştirmiştir. Bu gençlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Önemli bir konu, bu şekilde hayata geçirilmiş oldu" dedi.
KREDİ VE BURS MİKTARI ARTIYOR


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da sunum yaptığını dile getiren Arınç, Kredi ve Yurtlar Kurumunca yüksek öğrenim gören öğrencilere kredi ve burs verildiğini hatırlattı.

"Bunlarda bu yıl itibarıyla göreceli bir artış yapıyoruz. 2014'te kredi ve burs miktarı aylık 300 lira iken 2015'te 330 liraya yükseltiliyor. Yüksek lisans öğrencilerine 660 lira, doktora öğrencilerine 990 lira ödenecektir" diyen Arınç, Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarındaki öğrencilere sağlanan beslenme yardımının günlük 7 lira 30 kuruştan 2015'te 8 liraya yükseltileceğini söyledi.
2002'DEN 2014'E GELİNEN NOKTADA YÜKSEK BİR ARTIŞ YAŞANDI

Bunların öğrenciler için sevindirici bir haber olacağına yönelik düşüncesini paylaşan Arınç, "Artışları küçük görebilirler ama öğrencilere kredi, burs ve beslenme yardımı yanında yaptığımız bütün sosyal hizmetleri 2002 ile kıyasladığınız zaman bugün geldiğimiz nokta fevkalade yüksek bir artış noktasıdır" diye konuştu. SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.