"KREDİ FAİZLERİ DÜŞTÜ VADE YENİDEN 5 YILA ÇIKTI"

"KREDİ FAİZLERİ DÜŞTÜ VADE YENİDEN 5 YILA ÇIKTI"
Samsun Sinop Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birlik Başkanı Fevzi Apaydın, “Son düzenleme ile Kooperatiflerimiz tarafından esnaf ve sanatkarlarımıza verilen kredilerde yeni düzenlemeye gidildi. Yapılan düzenleme ile kredi faiz oranları düşerken vade süresi yeniden 48 aydan 60 aya kadar uzatıldı” dedi. 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifler Merkez Birliği aracılığı ile verilen TESKOMB kredilerinde faiz ve komisyon oranlarının düşürülmesinin sevindirici olduğunu belirten Samsun Sinop Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birlik Başkanı Fevzi Apaydın, “Son düzenleme ile Kooperatiflerimiz tarafından esnaf ve sanatkarlarımıza verilen kredilerde yeni düzenlemeye gidildi. Yapılan düzenleme ile kredi faiz oranları düşerken vade süresi yeniden 48 aydan 60 aya kadar uzatıldı” dedi. 

"ESNAFIMIZA UYGULANACAK FAİZ YÜZDE 6"
Kredilerde yapılan son düzenleme ile ilgili olarak yazılı açıklama yapan Samsun Sinop Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birlik Başkanı Fevzi Apaydın, “2 Mayıs 2019 tarihinde yapılan bir düzenleme ile 4 Kasım 2019  tarihine kadar 1 yıla kadar verilen kredilere yüzde 7, 1 yılın üzerindeki vadeli kredilerde ise faiz oranı yüzde 8 olarak uygulanıyordu. TESKOMB’un hükümetimiz nezdinde yaptığı girişim ve çalışmalar neticesinde bundan sonra kredi faizlerinde tek bir oran uygulanmasına karar verildi. Yani bundan sonra kredi faizlerinin oranı yüzde 6 olarak uygulanacak” diye konuştu.

"PİYASALAR RAHATLAYACAK"
Uygulanan vadenin geçmişte olduğu gibi yine 60 aya çıkarıldığını belirten Fevzi Apaydın, “Uygulanan vade 4 yıldan 5 yıla çıkarıldı. Diğer taraftan banka tarafından esnaf ve sanatkarlarımızdan kesilen komisyon oranı ise yüzde 2’den yüzde 1’e indirildi. Böylece kredi faizleri 1 puan daha düşmüş oldu. Bu sevindirici haberler zor durumda olan ve kredi kullanmak mecburiyetindeki esnaf ve sanatkarımız için son derece önemli. En önemlisi kredi faizlerinin düşürülmesi ve vadenin uzaması ile kredi kullanacak esnaf ve sanatkarımız rahat bir nefes alacağı gibi bu krediler piyasalara adeta can suyu olacak. Çünkü sıcak paranın piyasaya girmesi ile piyasalarda hareketlenme olacak” şeklinde konuştu.  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.