KPSS Türkiye 1. ve 2. Etimesgut’tan çıktı

KPSS Türkiye 1. ve 2. Etimesgut’tan çıktı
Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği (TEDAY), 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelliler ve ailelerine program düzenledi. Başkan İlimdar

Boztaş; “Düzenlediğimiz KPSS kurslarımızla 170 engelli arkadaşımız memur oldu. Türkiye birinci ve Türkiye ikincisi Etimesgut ilçesinden çıktı.” dedi.

Etimesgut ilçesindeki TEDAY konferans salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan aynı zamanda MHP Belediye Meclis Üyesi olan İlimdar Boztaş, 2003 yılında kurdukları dernek ile çalışmalara devam ettiklerini ve şuanda 4 bin engelli üyeye sosyal, kültürel, spor, yaşam destekleri, sıkıntılarının çözümü ve sorunlarına çare bulmak için çaba sarfedip fırsat eşitliği sunmaya çalıştıklarını söyledi. Etimesgut belediyesi ile ortaklaşa düzenledikleri proje ile 1500 engelliye Antalya'da beş yıldızlı otellerde tatil yaptırdıklarını aktaran Boztaş, "Burada kardeşlerimiz hem rehabilite oluyorlar hem de stres atıyorlar. Tabi burada bu tatillerin finansmanını Etimesgut Belediyemiz karşılıyor. Ben başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Düzenledikleri KPSS kurslarıyla 170 engellinin memur olduğu bilgisini veren Boztaş, “Bu anlamda tekerlekli sandalye de olan bütün arkadaşlarımızı sınav yerlerine götürdük. Türkiye birincisi ve Türkiye ikincisi Etimesgut'tan çıktı. Atanamayan engelli öğretmen arkadaşlarımız ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Erişilebilirlik noktasında sıkıntılarımız var. Özellikle engelli rampaları bizim için çok önemli. Engelli rampalarının önüne yapılan bilinçsiz parklar, veya kurulan standlar bizim için sıkıntı oluşturabiliyor.” düşüncesini paylaştı.

"İNSANOĞLU NE OLDUM DEMEYECEK, NE OLACAĞIM DİYECEK"

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel de konuşmasında, 'İnsanoğlu ne oldum demeyecek, ne olacağım diyecek.' atasözüne atıf yaparak, insanların sahip oldukları imkanlar ile hazırlık yapmak zorunda olduğunu hatırlatıp şunları söyledi: "Engelli kardeşlerimizin yaşadığı zorlukları anlamak için onlar için elimizden gelen çabaları yapmamız gerekiyor. Şunu açıklıkla ifade ediyorum, biz çalışma yaptık ama biz ne yaptığımız çalışmaları yeterli görüyoruz ne de bu çalışmalar bizi tatmin ediyor. Biz bu kardeşlerimizin daha fazla yanında olmalıyız. Şimdi hepimiz, ben de dahil olmak üzere elimizi başımızın arasına alıp düşünmemiz gerekiyor. Biz her şey elimizin altında iken bile neredeyse isyana varan bir yaşam biçimi ile bir hayat sürüyoruz. Lütfen kendimizi bir defa hesaba çekip, kim olursak olalım insan olmanın verdiği görev yükümlülüğü ile hareket etmek zorundayız. Güzel çalışmalar yaptık ama daha iyilerini de yapacağız. Güzel bir niyet ile toplumun her kesimine gücümüz nispetinde hizmet vermeye çalışıyoruz. Başka kurumlara örnek olan çalışmalarımız var. 30 Mart Yerel Seçim Beyannamem ile söz verdiğim engelli yaşam merkezimiz etüt çalışmaları neredeyse bitmek üzere. 2015'in içinde ihalesi yapılacak. Elbette ki başka projeler de var ama bu projeyi ayrıca önemsiyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesi ile belediye başkanı olarak yapılan çalışmaları yeterli görmüyorum, daha fazlasının yapılmasını temenni ediyorum." CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.