'KPSS soruları sızdırılmadı'

'KPSS soruları sızdırılmadı'
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2013 KPSS sınav sorularının sızdırıldığı haberlerini yalanlayarak üniversite sınav öncesinde bu haberlere itibar edilmemesini istedi. ÖSYM'nin açıklaması şöyle:

Kapalı dönem için matbaada konuşlandırılmış olan bilişim sistemlerinden bilgi kopyalanması donanım olarak mümkün olmadığı gibi sınava ait bilgilere, her alan uzmanı sadece kendi erişim hakkıyla erişebilmekte. Yani tek kişinin erişimi mümkün değil. Kurum çalışanının ölümüyle ilgili iddialar hayal ürünü.
2012 mayıs ayında yapılmış olan Avukatlar İçin Adli Yargı sınavının sonuçlarının istatistiki analizler ve adayların soru kitapçıkları üzerinde yapılan incelemeler sonucunda sınavın olağan dışı sonuçlar ürettiği görülmüştür. İhbarlar, kamera kayıtları ve sınav evrakı incelenmesi sonucunda, hak etmediği biçimde sınav sonucu oluşturmuş adaylar tespit edilmiş ve sınavları iptal edilmiş, suç duyurusunda bulunuldu.
Kopya nedeniyle iptal edilen 2010 KPSS Eğitim Bilimleri sınavı sonrası ÖSYM yönetimi istifa etmiş, sınav tekrarlanmıştır. Hukuki süreçler tamamlandığında usulsüz biçimde devlet kadrolarına yerleşen kişiler tespit edilirse tüm haklarının iptali sürecinin başlatılması kaçınılmaz.
Gerek 2010-KPSS, gerek 2012- Adli Yargı sınavları Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturulmakta.
Her adaya farklı soru kitapçığı, soru havuzu, salonlarda kamera ile kayıt, sınav evrakının elektro-mekanik kilitle korunması, ÖSYM bilgi sistemlerinin güvenli modernizasyonu gibi pek çok iyileştirme yapılmıştır.
Sınavlarda sorulan soruların ve cevapların internet sitemizden yayımlanmaması uygulamasına devam edilecektir. Sınava girmiş olan adayların başvuru yapmaları halinde kendilerine ait soru kitapçığı, cevap kağıdı ve cevap anahtarıyla birlikte incelemesine sunulacaktır. SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.