KÖKTAŞ:İHRACAT 11 KAT ARTTI

KÖKTAŞ:İHRACAT 11 KAT ARTTI
AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, 5. Olağan Kongre süreci kapsamında ilçe kongrelerini tamamlayan teşkilatlara "Hayırlı Olsun" ziyaretlerini sürdürüyor.

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, İlkadım, Kavak ve Asarcık İlçe Teşkilatlarıyla "Hayırlı Olsun" ziyaretleri kapsamında biraraya geldi.
Bazı İl Yönetim Kurulu üyelerininde katıldığı ziyaretlerin ardından ayrıca İlçelerin Danışma Meclisi Toplantılarıda gerçekleştirilerek teşkilat çalışmaları hakkında görüş alışverişi yapıldı.
Ziyaretlerin açılış konuşmalarını yapan AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, Kavak İlçe Başkanı Bülent Yüksel ve Asarcık İlçe Başkanı Hami Karakaş, kongre sonrası yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, kendilerine yapılan anlamlı ziyaret için teşekkür ettiklerini söylediler.
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ise, göreve geldikleri günden bugüne kadar yaptıkları hizmetlerin, çalışmaların özet bir sunumunu yaptı.

SAMSUN'DA İHRACAT 11 KAT ARTTI
AK Parti'nin Türkiye'nin siyasi ve ekonomi alanlarında büyük sıkıntılar yaşadığı, koliyasyon hükümetlerinin ülkeyi kaosa götürdüğü bir dönemde kurulduğunu belirten AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ise, "AK Parti 13 yıllık bir parti olmasına rağmen, kökleri geçmişe dayanan bir harekettir. Biz kökü olmayan, ruhu olmayan, geçmişiyle irtibatlarını koparmış bir parti değiliz.
Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde 13 yıl önce siyaset sahnesinde yerini alan AK Parti, teşkilat mensuplarımızın üstün gayretleri ve yüce milletimizin teveccühü ile girmiş olduğu tüm seçimlerden alnının akıyla birinci parti olarak çıkmış, her zaman "laf değil, hizmet" üretmiştir.
İşte bu çalışmaların neticesinde Türkiye bugün dünyanın en saygın, en itibarlı ülkeleri arasında yerini almıştır.
İktidarımız ile birlikte yapılan yatırımlarla ilimiz üreten, ürettiğini dünyaya pazarlayan bir dünya markası olma yolunda hızla ilerlemektedir.
Bu anlamda 2002 yılında 38 milyon dolar ihracat yapan Samsun, 2013 yılı itibariyle 423 milyon dolar ihracat yapmaktadır. Yani Samsun ihracatı 11 kat artmıştır.
Büyükşehir olan diğer iller bazında baktığımız zaman Denizli 4,5 kat, Kayseri 5 kat, Eskişehir 6 kat, Antalya 6 kat, Balıkesir 7 kat, Gaziantep 10 kat artış göstermiştir.

İller arasındaki karşılaştırmayı aşağıdaki tabloda görmeniz mümkün.
-----------------------------------------------------------------------------------
İLLER ARASI KARŞILAŞTIRMA
-----------------------------------------------------------------------------------
2002 2013 ARTIŞ ORANI
Denizli 681 milyon dolar 3 milyar dolar 4,5 kat
Kayseri 352 milyon dolar 1,6 milyar dolar 5 kat
Eskişehir 151 milyon dolar 925 milyon dolar 6 kat
Antalya 166 milyon dolar 1,2 milyar dolar 6 kat
Balıkesir 90 milyon dolar 631 milyon dolar 7 kat
Gaziantep 620 milyon dolar 6,5 milyar dolar 10 kat
Samsun 38 milyon dolar 423 milyon dolar 11 kat
------------------------------------------------------------------------------------

Kişi başına düşen milli gelirde de yine bir rekor elde ettik. 2002 yılında 3 bin 492 dolar olan kişi başına düşen milli gelirimiz, 2013 yılında 11 bin dolar seviyene çıkmıştır. Yani 3.15 kat artmıştır. Bu rakamın Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılında yani 2023'te 25 bin dolara çıkarmayı hedefliyoruz." diyerek sözlerine son verdi.

Ziyaretlerin sonunda AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, teşkilatlar adına, İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol'a, Kavak İlçe Başkanı Bülent Yüksel'e ve Asarcık İlçe Başkanı Hami Karakaş'a, günün anlam ve önemine binaen seramik üzerine işlemeli tablo hediye takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.