Klasik piyanonun alışılmamış ikilisi

Klasik piyanonun alışılmamış ikilisi
Klasik piyanonun alışılmamış ikilisi Ufuk ili Bahar Dördüncü, 22. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin açılışını yapacak.

Türkiye’yi yurtdışında başarıyla temsil eden, klasik müzik dünyasının önde gelen piyano ikililerinden Ufuk ile Bahar Dördüncü, açılış konserinde caz müziğinde de klasik müzik kadar başarılı olduklarını kanıtlayacak. Avrupa’nın önde gelen caz müzisyenlerinden Erik Truffaz Kuartet ile Truffaz’ın “Taksim” adlı eserinin dünya prömiyerini yapacak ikili, caz müziğini klasik müzikle buluşturacak.

Parlak kariyerleri boyunca dünyanın en tanınmış şefleri ve orkestralarıyla çalışan, önemli festivallerin misafiri olan Ufuk ile Bahar Dördüncü, özellikle Fransız müziğiyle kurdukları özel bağ ve sürekli yenilik arayışlarıyla tanınır. Bugüne kadar pek çok başarılı albüm kaydına da imza atan ikili, 2010 yılında besteci Xavier Dayer ve film yapımcısı Carlo Ippolito ile oluşturdukları Makrokosmos Dörtlüsü ile müzik ve sinemanın aynı temada buluşması fikri üzerine kurgulanmış bir projenin dünya prömiyerini, Cenevre’deki dünyaca ünlü araştırma merkezi CERN’in "Globe" adlı mekânında yapmıştır. Bütün konserleri ve kayıt projelerinde, daha önce pek az denenmiş orijinal fikirlerin ve kurguların peşinde koşan Ufuk ve Bahar Dördüncü, 2007 yılında Prim'en Fance ve Cerclede Grange adlı vakıf tarafından "marraine (koruyucu anne)" seçilerek, müzik dışında toplumsal alandaki çalışmalarını da sürdürmektedir.

Ufuk ile Bahar Dördüncü, 5 Mart 2015 Perşembe günü AASSM’de Erik Truffaz Kuartet ile yapacakları 22. İzmir Avrupa Caz Festivali açılış konserinin ardından 6 Mart 205 Cuma günü, İKSEV ile Ege Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Ege Üniversitesi 60. Yıl Konseri'nde AKM’de çalacak. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.