Kızılırmak Deltası Doğa Okulu

Kızılırmak Deltası Doğa Okulu
Kızılırmak Deltası Doğa Okulu  8. Dönem Mezunlarını Verdi

TÜBİTAK tarafından desteklenen “Kızılırmak Deltası Doğa Okulu” projesi kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin çeşitli üniversitelerden kabul edilerek bir araya gelen 30 öğrenci, 10 günlük bir eğitim programından geçti.

Program kapsamında öğrenciler, Kızılırmak Deltası ile ilgili  birçok farklı konu ve alanda uzman kişilerden uygulamalı eğitim aldı. Eğitim boyunca doğayla iç içe olan öğrenciler, Kızılırmak Deltasının sadece kuş cennetinden ibaret olmadığını ve birçok habitata ev sahipliği yaptığını gözlemledi. Öğrenciler; zengin vejetasyon varlığı, sucul ekosistemler, böcek popülasyonları, sulak alanlar, geniş meralar ve manda yetiştiriciliği ile ilgili çalışmaları doğal hayatın içerisinde yaşayarak öğrenme fırsatı yakaladılar.

“Kızılırmak Deltası bir eğitim laboratuvarıdır”

Eğitim programında ayrıca katılımcıların doğa okulunda kazandıkları deneyimlerle, günlük hayatlarında doğaya karşı daha duyarlı olmaları, bakış açılarını değiştirmeleri ve edindikleri bilgileri kendi çevrelerine aktarmaları hedeflendi. Çevre ve insan ilişkisi kapsamında doğayı anlayan, bölgeyi tanıyan ve çevre bilinci kazanan katılımcılar, dönemin kapanış yemeğinin ardından katılımcı belgelerini alarak eğitmenleri tarafından uğurlandı.

Eğitim programı ve doğa okulu ile ilgili konuşan proje yürütücüsü Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, “Ülkemizin değişik şehirlerinden ve üniversitelerinden gelen 30 öğrencimizi, üniversitemizin ev sahipliğinde, 15 eğitmen ve 12 rehber ile ağırladık. Doğa ve bilimin buluşma noktası olan Kızılırmak Deltası’nda uygulamalı eğitim alan öğrencilerimiz 8. kez mezun oluyor. Bu öğrencilerimiz gittikleri şehirlerde bilimle toplumu buluşturacak elçilerimizdir. Kızılırmak Deltası artık sadece Kuş Cenneti olarak değil aynı zamanda bir eğitim laboratuvarı olarak  düşünülmeli ve değerlendirilmelidir.” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.