Kitap okuma yarışmasına 7 bin 400 öğrenci katıldı

Kitap okuma yarışmasına 7 bin 400 öğrenci katıldı
Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla 5 eğitim federasyonu öncülüğünde ülke çapında başlatılan 'Ödüllü kitap okuma yarışması' Kahramanmaraş'ta yapıldı.

Anadolu Eğitimciler Derneği (ANEDER), Marmara Eğitimciler Federasyonu, Güney Eğitimciler Federasyonu, Ufuk Eğitimciler Federasyonu ve İyilik, Sevgi Federasyonu işbirliğiyle ülke genelinde 210 bin öğrenci Kültür Bakanlığı'nın tavsiye ettiği çeşitli kitaplardan sınava girdi. Kahramanmaraş'ta da ilk, orta ve lise dereceli 7 bin 400 öğrenci kitap okuma yarışmasına katıldı. Gençlik merkezleri ve Okuma salonlarından oluşan 7 merkezde sınava giren öğrenciler, 130 gözetmen nezaretinde soruları yanıtladı.

Yarışmanın Kahramanmaraş ayağını yürüten Sebat Eğitimciler ve Yazarlar Derneği (SEYDER) Başkanı Ufuk Çiçek, proje kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 3 ayrı kategoride öğrencilerin okudukları kitaplardan sınava tabi tutulduğunu belirtti. Sınava ilginin yoğun olduğunu söyleyen Çiçek, gençleri kitap okumaya teşvik etmek amacıyla düzenledikleri yarışmanın beklentilerin üstünde bir talep gördüğü ifade etti.

Kahramanmaraş'ın yarışmaya katılım oranında Ankara, İstanbul, İzmir gibi üç büyük şehirden sonra geldiğini aktaran Çiçek: “Yarışmaya 7 bin 400 kişi katıldı. İlimiz yarışmaya katılım anlamında Türkiye'de 3 büyük şehirden sonra en fazla ilginin gösterildiği şehir. Bu sınavda başarılı olanlar 6-7 Şubat tarihlerinden yeniden bir elemeye tabi tutulacak. Dereceye giren öğrencilere 486 bisiklet, 486 tablet bilgisayar, 243 kol saat ve 6 bin kitap hediye edilecek. Amacımız çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak.” diye konuştu.

Öğrenci velisi Emine Kısakürek ise ilkokul 3'üncü sınıfa giden kızını sınava getirdiğini, yarışmanın öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırdığını kaydetti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.