KEMAL ZEYBEK: CHP UMUDUN PARTİSİDİR

KEMAL ZEYBEK: CHP UMUDUN PARTİSİDİR
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 1 Kasım 2015 genel seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada, "CHP umudun partisidir. CHP'nin politikaları umudun politikalarıdır" dedi.

CHP Samsun Milletvekili ve adayı Kemal Zeybek, 1 Kasım seçimlerine sayılı günler kala, partisinin vaadleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. CHP'nin umudun partisi olduğunu ifade eden Kemal Zeybek, ülkenin AKP iktidarında her alanda sıkıntılı bir sürece girdiğini belirtti.


CHP Milletvekili Kemal Zeybek, AKP iktidarında ülkenin ekonomiden, sağlığa, emeklisinden, esnafına, iç ve dış politikada ve terör konusunda büyük sınıtılarla karşı karşıya kaldığını söyledi. 


CHP HER ALANDA REFORMLAR YAPACAK

Kemal Zeybek, sorunların CHP iktidarı ile çözülebileceğini belirterek, partisinin 1 Kasım seçim vaadleri ile ilgili, "CHP iktidarında askerlik dönüşü iş bulamayanlara 6 ay boyunca işsizlik sigortası ödenecek. Primlerini ise Hazine ödeyecek. Takipte ki üniversite öğrencinin kredisine faiz affı getirilecek. İşsizlik sigortasında prim şartı kalkacak. İktidarımızda getireceğimiz Vergi Reformu ile vergilerin nereye harcandığının hesabını yurttaşlarımıza vereceğiz. Kayıt dışılığın en önemli nedenlerinden biri olan istihdam üzerindeki vergi yükünü azaltacağız.  Vergide bürokrasiyi azaltacak, sosyal güvenlik primlerinin Gelir İdaresi tarafından toplanmasını sağlayacağız. Gelir vergisi tarife ve oranlarını farklılaştıracak, herkesten gücüne göre vergi alacağız. Yine CHP iktidarında çiftçilerimiz için ekonomik destekler sağlanacak. Çiftçilerimizin kullanacağı mazotun litresini 1,80 TL’ye düşüreceğiz. Tarım sektöründe kendi işinde çalışanların sosyal güvenlik primlerini 30 yaşına kadar Hazine’den karşılayacağız. Tarımsal desteklerde arazi büyüklüğünü değil, üretim miktarını esas alacağız. Başka gelir kaynağı olmayan ve asgari ücretin altında geliri olan çiftçilere, hane başına asgari ücret düzeyinde gelir garantisi sağlayacağız. Çiftçilerimizin kredi borçlarını ödenebilir koşulları sağlayacak şekilde yeniden yapılandıracağız" dedi.


ESNAFA DESTEK, TAŞERONLAŞMAYA SON

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, partisinin iktidara gelmesi halinde esnaf ve sanatkarlara ve taşeron işçilere de imkanlar tanıyacağını vurgulayarak şunları dile getirdi.


"CHP iktidarında esnaf ve sanatkarlar desteklenecek. Esnafımıza, ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. KOSGEB’in proje özelindeki desteklerini artıracak, iş yerine özel uygulamaların önünü açacağız. Esnafın da şirketler gibi kira, araç gideri vb. iş yeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız. • Kredi Kefalet Kooperatifleri’ni güçlendirecek, kredi miktarlarını artıracağız.  Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi kendi dükkânının sahibi olmasını sağlayacağız.  Esnafın konsept çarşılar ve sanayi siteleri halinde örgütlenmesine destek olacak, ortak malzeme ve hizmet kullanımı ile esnafın giderlerini düşüreceğiz. Yine ülkemizin en önemli sorunlarından birisi olan taşeronlaşma ile ilgili ise CHP iktidarında taşeronlaşmanın sona erdirilmesi için kamu kurumlarından başlayarak etkili bir eylem planı uygulayacağız. Kamuda taşeron işçiliğine, alt-işveren ve rödovans uygulamasına, özel kesime de örnek olacak biçimde son vereceğiz. Kurum ve kuruluş kanunlarına dayanılarak yaşama geçirilen her türlü geçici ve güvencesiz istihdam biçimlerine, 4/B kapsamında düzenlenen
sözleşmeli personel ve 4/C kapsamında düzenlenen geçici personel uygulamalarına son vereceğiz. Bu kapsamdaki kamu personelini memur ve işçi kadrolarına geçireceğiz." 


- Sayın basın mensubu arkadaşlarım ilgi ve desteğiniz için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.