Kavak İlçesi 5. Olağan Kongresi gerçekleştirildi

Kavak İlçesi 5. Olağan Kongresi gerçekleştirildi
AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş partisinin Kavak İlçesi 5. Olağan Kongresi'nde konuştu. Başkan Köktaş, "Siyasete bir seviye ve üslup getiren AK Parti, Türkiye'de ilklerin ve enlerin partisi olarak bugüne kadar gelmiştir." dedi.

Kavak İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla belediye düğün salonunda gerçekleştirildi.

Kavak İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Başkanlık divanı seçimiyle devam eden kongrede AK Parti İl Seçim İşleri Başkanı Hakan Karaduman, İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yapıcı Özel ve İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe divana seçildi.

Gündemin okunmasının ardından misafirlerin tanıtımı ve protokol konuşmalarına geçildi. Kavak İlçe Başkanı Bülent Yüksel ve Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu'nun selamlama ve ilçede yaptıkları çalışmalar hakkında verdikleri bilgilerin ardından AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, kongrelerin önemi, ülke gündemi ve 2015'te yapılacak genel seçimler ile ilgili konuşmasını yaptı.

Başkan Köktaş, "AK Parti, girmiş olduğu 9 seçimde oylarını arttırarak, oylarını Türkiye ortalamasının sürekli üstüne çıkartarak seçimlerden başarıyla çıkan bir partidir. Siyasete bir seviye ve üslup getiren AK Parti, Türkiye'de ilklerin ve enlerin partisi olarak bugüne kadar gelmiştir. AK Parti'nin başarısının sırrı milletin partisi olduğu içindir. AK Kadrolar, milletin adamı olarak siyaset yapar, milletin derdiyle dertlenen, milletin mutluluğu ile mutlu olan, üzüntüsüyle üzülen bu siyasi anlayış, bugüne kadar halkından aldığı güç ile ayakta kalmıştır, bundan sonrada kalmaya devam edecektir.
Türkiye artık eski Türkiye değil. Artık yarınını kara kara düşünen değil, gelecege hedefler koyan bir Türkiye var.
Bu anlamda Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini yakalayabilmesi için bizlerin çok daha fazla çalışması, birbirimize sıkı sıkıya kenetlenmesi ve birbirimizle omuz omuza mücadele etmemiz gerekmektedir.
Çünkü AK Parti'nin karşısında bütün partiler ve bir takım çevreler bir araya gelerek "AK Parti iktidar olmasın, AK Partili bir belediye başkanı kazanmasın, fakat kim kazanırsa kazansın" anlayışıyla hareket ettiler.
Onların siyaset tabanı olmadığı gibi, onların siyasetle iktidar olma gibi ümitleri de olmadığı için, AK Parti'yi de, onun liderini ve kadrolarını da hizmetlerden alıkoyma çabası içinde oldular.
Çünkü onlar eski Türkiye'yi özlüyorlar, eski vesayet sistemindeki o statükocu anlayışı özlüyorlar. 70 sente muhtaç olan, dışarıdan aldıkları krediyle içeride çalışanın maaşını ödedikleri günleri özlüyorlar. Onlar bir sınıfta 60-70 kişilik eğitim gördüğü, hasta odalarında koğuş sisteminde yatıldığı günleri özlüyorlar. Onlar halkın refahını, mutluluğunu, huzurunu, sosyal seviyesini nasıl yükseltirim gibi bir dertleri, düşünceleri yok." dedi.

Konuşmaların ardından yönetim kurulu faaliyet ve gelir-gider hesap raporlarının okunmasının ardından raporlar ayrı ayrı oylandı.

Yönetim kurulunun ibrası ve tanıtımın ardından AK Parti Genel Merkezi tarafından belirlenen isim olan mevcut başkan Bülent Yüksel'le tek liste halinde seçime gidildi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun Kavak İlçesi 5. Olağan Kongresi aday listesi;
Başkan - Bülent Yüksel, Yönetim Kurulu Üyeleri - Muhsin Kaplan, Kamil Yerişkin, Mahmut Ün, İdris Kaynar, Mehmet Artut, Nadir Eş, Mehmet Okuyucu, Ümmet Kara, Ersan İşgör, Ömer Kısa, Mustafa Demiroğlu, Mehmet Egi, Ali Altunay, Muhammer Çelik, İsa Kurtoğlu, Üzeyir Etli, Melike Uyanık, Günay Özdemir ve Günnur Kelek.


KAVAK İLÇE SONUCU - 401 DELEGEDEN 288'İ OY KULLANDI. OYLARIN TAMAMINI ALAN GENEL MERKEZ TARAFINDAN BELİRLENEN İSİM OLAN MEVCUT BAŞKAN BÜLENT YÜKSEL GÜVEN TAZELEDİ.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.