"KARABASAN GİBİ ÜZERİMİZE ÇÖKÜYORLAR"

"KARABASAN GİBİ ÜZERİMİZE ÇÖKÜYORLAR"
Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası'nın (Savdes-Sen) 9'uncu şubesi olan Karadeniz Bölge Şube Başkanlığı dün Samsun'da açıldı.

Sendika Genel Başkanı Tuncay Cengiz bu zamana kadar kendilerine destek çıkmayan konfederasyonları hedef alarak, "Problemlerimizi görmezden gelen konfederasyonlar şimdi karabasan gibi üzerimize çökmeye çalışıyorlar"

9'UNCU ŞUBE SAMSUN'A

Bugün Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nde örgütlenen ve buralarda görevli devlet memurları tarafından kurulan Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası'nın (Savdes-Sen) 5'nci bölge şubesi olan Karadeniz Bölge Şube Başkanlığı'nın açılışını yapmak üzere buraya geldik. Savdes-Sen'de teşkilatlanma süreci 2015 yılında hız kazandı. Bu zamana kadar 9 tane şubemizin açılışını gerçekleştirdik. Yıl sonu itibariyle İzmir'de 10'uncu şubemizi açmayı hedefliyoruz." dedi.

"FARKLI BİR YAPIYA SAHİBİZ"

Yola çıkış amacımız Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) görevli devlet memurlarının insan onuruna yakışır mali ve sosyal şartlara kavuşmasını sağlamak için mücadele içinde olduklarını kaydeden Savdes-Sen Genel Başkanı Tuncay Cengiz, "Sendika yapımız itibariyle bizler Milli Savunma Bakanlığı ve TSK haricinde herhangi bir kamu kurumundan üye almıyoruz. Çünkü bizler TSK'nde çalışan devlet memurları olarak diğer memurlardan farklı bir yapıya sahibiz. Bizler askeri kurumlarda sivil çalışan devlet memurlarıyız. Dolayısıyla bizler kendi statümüze uygun haklarımız için mücadelemizi başlattık." şeklinde konuştu.

"CİDDİ ÇALIŞMALAR BAŞLATTIK"

Daha önce sendika yasaklarının olduğunu belirten Savdes-Sen Genel Başkanı Tuncay Cengiz, "Sendikasız olduğumuz dönemlerde bizimle hiç ilgilenmeyen, problemlerimizi görmezden gelen konfederasyonlar bugünlerde karabasan gibi üzerimize çökmeye çalışıyorlar. 50 yıldan beri devam eden ekonomik sıkıntılarımız var. Sosyal haklardan mağdur olduğumuz konular var. Çalışma koşullarımızla alakalı sorunlarımız var. Herşeyden önemlisi statümüzle alakalı sıkıntılarımız var. Bunların hepsinin mücadelesinin yürütülmesi gerekiyor. Bunların hepsinin giderilmesi için çok ciddi çalışmalar başlattık." dedi.

KONFEDERASYONLARA TEPKİ GÖSTERDİ

Yeni hükümetin kurulmasıyla ilgili etkili sonuç alacaklarına inandığını belirten Cengiz, "Başbakanımızdan beklentilerimiz oldukça yüksek. Bizler iyileştirilmesini istediğimiz konular ile ilgilenilmesini istiyoruz. 19 yıldır bizimle hiçbir şekilde ilgilenmeyen konfederasyonları da üzerimizden çekilmesini istiyoruz." diye konuştu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.