KARAASLAN'DAN ÇEVRE GÜNÜ MESAJI

KARAASLAN'DAN ÇEVRE GÜNÜ MESAJI
Karaaslan, ''Amacımız gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak''

 

 

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Karaaslan, ''Amacımız gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak'' dedi.

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi,

''Bilindiği üzere 1972 yılında İsveç’in Stokholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi.

Çevreye her zaman duyarlı bir politika izleyen AK Parti'de, 12 Eylül 2015'te yapılan 5. Olağan Kongre’nin ardından Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı ihdas edildi. Başkanlık çatısı altındaki alanlarda gereken çalışmaları hızlı bir şekilde gerçekleştirirken ve çevre ile ilgili politikaları belirlerken hedefimiz, tüm canlı varlıkları önceleyen, ekosistemi bütüncül bir bakış açısı ile değerlendiren, gelecek nesilleri gözeten 'sürdürülebilir yaşam' stratejileri oluşturmaktır. Bu kapsamda 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak Başbakanımız Binali Yıldırım'ın memleketi olan Erzincan Refahiye'deyiz.

Samsun'umuzda da bu güne kadar çevreyi korumak adına gerek merkezi hükümet gerekse yerel yönetimler tarafından 17 ilçemizin 17'sinde de bir çok proje gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyemizin çok önemli yatırımlarının yanında ilçe belediyelerimiz ilçelerinin potansiyellerini, doğal ve tarihi değerlerini ön plana çıkarmak için çok sayıda proje hayata geçirdiler ve bunlara yenilerini eklemek üzere çalışmalarına devam etmekteler. Geri dönüşüm uygulamalarının yaygınlaşması, koruma kullanma dengesi çerçevesinde yeni projelerin hayata geçirilmesi, bisiklet kullanımının artması, su kaynaklarının korunması, hava kirliliği hatta gürtü kirliliği ile mücadele ve bu mücadeleyi sürdürecek, yeni nesillerin yetişmesi konusunda şehrimizde önemli adımlar atmayı ve Samsun'umuzu bu konuda örnek bir şehir haline getirmeyi hedefliyoruz.

Öte yandan Samsun'umuzun doğal ve kültürel miraslarının korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması anlamında da çalışmalar yapılmakta. Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Saklı Cennet Ayvacık, doğa harikası Vezirköprü Kanyonu ve daha nicelerinde yapılan ve yapılacak yatırımların hepsi, bu eşsiz değerlerin korunması ve yaşatılması adına yapılan anlamlı çalışmalardır. 

Tüm bu yapılanların esas amacı gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmaktır. Unutmayalım ki çevre konusunda atacağımız adımlar çocuklarımızın geleceğine yapacağımız en önemli yatırım ve geleceğimizin güvencesi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Samsunlu hemşehrilerimin 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutluyorum''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.