Karaaslan'dan 10 Kasım mesajı

Karaaslan'dan 10 Kasım mesajı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 77'nci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, mesajında, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'i ebediyete intikalinin 77'nci yıldönümünde saygı ve rahmetle yad ediyoruz" dedi. 

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi,

"Atatürk, Türk Milleti'nin Anadolu topraklarından silinmek istenildiği bir dönemde meşale sehir Samsun'dan başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı silah arkadaşları ile beraber zaferle sonuçlandırmış ve millet iradesine dayalı Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştur. Anadolu topraklarından yükselen bağımsızlık ve özgürlük meşalesi ve onun büyük ateşleyicisi olan Atatürk önderliğindeki dünyada pek çok topluma da örnek olacak bir davranış sergilemiştir. 10 Kasımlar, Atatürk'ü fikirleriyle, idealleriyle anma ve Cumhuriyetimizi medeniyetimizden aldığımız güçle ebediyete taşıma kararlılığını gösterme günüdür. Demokrasisi, artan siyasi değeri ve ekonomik gücüyle dünyanın yükselen ülkeleri arasında gösterilen Türkiye, daima büyük bir ülke olmanın sorumluluğuyla hareket etmekte, çevresine güven ve istikrar yaymaktadır. Bugün Büyük Türkiye yolundaki ülkemiz, Cumhuriyetimizin 100 kuruluş yılı olan 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla ilermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyetinin banisi, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 77. yıldönümünde kendisini, dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.