KARAASLAN KURULTAYA KATILDI

KARAASLAN KURULTAYA KATILDI
Karaaslan 'Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı'nda

Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan Sabah Gazetesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Antalya Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı’nda Başbakan Binali Yıldırım’a eşlik etti

Kurultayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Başbakan Yıldırım Şehirlerin, kadim değerlerini, tarihi ve kültürel atmosferini koruyarak, çağın gerektirdiği şekilde yeniden ele alınması gerektiğini ifade ederken “ yaşlılara, kadınlara, engelli, engelsiz bütün vatandaşların ihtiyacına cevap verecek şekilde planlama yapma mecburiyetinde olduklarını vurguladı.

ŞEHİRLER YARIŞIYOR
Antalya Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı’nda açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan artık dünyada ülkelerden çok şehirlerin birbirleriyle yarıştığını vurgularken “Şehirleşme ile ilgili adımlar atmak, şehri geleceğe taşımak ve diğer şehirlerle yarışabilir hale getirmek zorundayız.” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE SAĞLIKLI YAPILAŞMA DÖNEMİ BAŞLATTIK
Son yıllarda kronikleşmiş şehircilik sorunlarına hükümet olarak hızlı ve etkili çözümler ürettiklerini söyleyen Karaaslan ‘Kentsel dönüşümde en önemli kriterlerden birinin tüm dezavantajlı gruplar açısından ulaşılabilir bir şehirleşme’ olduğuna değindi. Değişen yaşam koşulları ve farklılaşan ihtiyaçlar ile şehirleşme anlayışının da günden güne değiştiğini söyleyen Karaaslan ‘ Artık çevre dostu uygulamaların daha gelişmiş olduğunu ve enerjisini kendi üreten, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanıldığı ve şehir siluetine katkı veren bir vizyonla çalışmalarımıza devam ediyoruz.’ dedi.

İDEALİMİZ KİMLİKLİ ŞEHİRLER
Karaaslan “Türkiye'nin önemli hedeflerinden birisi olan kentsel dönüşümde bir şehre yaklaşırken mimarından şehir plancısına, kentsel tasarımcıdan peyzaj mimarına, sanat tarihçisinden sosyoloğuna kadar birçok alandan farklı bakış açısını, yerelin sesi olan vatandaşlarımızın görüşleriyle bir araya getirerek karar alma süreçlerine dâhil ediyoruz. Çünkü kentsel dönüşümü beraberinde getirdiği sosyolojik dönüşümle birlikte ele alan, her kente farklı yerel özelliklerin yansıdığı tasarım yaklaşımlarını benimsiyor, bu amaçla kimlikli şehirler oluşturma idealimizi hayata geçiriyoruz." dedi.

İNSANLARIN ŞEHİRLERDEN, ŞEHİRLERİN İNSANLARDAN BEKLENTİLERİ VAR
Son 15 yılda Türkiye'de şehircilik anlamında çok önemli mesafeler kat edildiğini vurgulayan Karaaslan ‘Artık hem şehirlerimizin hem yaşayanlarının farklı beklentileri var. Bu nedenle tüm ihtiyaçları bir arada kurgulayabilecek, bütüncül bir planlama anlayışı ile yaklaşacak ve toplumun tüm kesimlerini tıpkı medeniyetimizin izlerinde olduğu gibi kucaklayacak bir şehircilik vizyonu ile 2023 hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz’ dedi.
‘Antalya Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultay’ programına ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak ile sektörün önde gelen firmaları katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.