“Kadın Toplumun Temelidir”

“Kadın Toplumun Temelidir”
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Tok mesajında, Toplumun temelini oluşturan aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadının bir anne, bir eş ve hayatın bütün alanlarında etkin birey olarak saygın bir yeri olduğuna vurgu yaptı.

 

KADINA POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ

Belediye olarak kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade eden Başkan Erdoğan Tok, “ Göreve geldiğimiz günden bu yana kadınlarımızla ilgili çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Hanımlar Lokalimizde yüzlerce kadınımız tesisimizin tüm imkanlarından faydalanarak sosyal yaşamın içersinde aktif bir şekilde yer alıyor. Kültür merkezlerimizde bayanlar, çeşitli branşlarda kurs görmekte ve el becerileri kazanmaktadır. Kadınlarımız için mutlu ve huzurlu bir aile tesis etmek için “Aile Okulu” eğitim seminerlerimizi ve söyleşilerimizi sürdürmekteyiz. Yine mahallerde parklarda oluşturduğumuz alanlarda kadınlar fitness kondisyon aletleri ile sağlıklı yaşam için spor yapabilmektedir.” dedi.

 

“KADIN DÖVÜLEN DEĞİL ÖVÜLEN OLMALI”

Kadınların anne olarak gelecek nesilleri yetiştirme konusunda fedakarlık gösterdiğine işaret eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Kadınların, gösterdikleri fedakarlığın, annelik duygusu ve ailesini ayakta tutma çabasının her türlü takdirin üzerindedir. Erkeği yetiştiren kadındır. Kadın dövülen değil övülen olmalı, kadın ezilen değil sevilen olmalıdır. Doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, ailenin ve toplumun temel taşı olan Peygamberimizin “Cennet annelerin ayakları altındadır” sözünün muhatabı olan tüm kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım” diye konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.