İYİ Parti Adaylarına ; BÜYÜK TEPKİ

İYİ Parti Adaylarına ; BÜYÜK TEPKİ
Partilerin Milletvekili adaylarını YSK’ya vermesinin ardından İYİ Parti’nin listesine büyük bir tepki geldi.

İlk sırada bulunan Bedri Yaşar daha önce MHP’den Milletvekilliği yaptığı, Gümüşhaneli olduğu, Samsun şehri ile uzaktan yakından ilgisi olmadığı için parti tabanından ve kamuoyundan büyük bir tepki almış durumda. Aynı şekilde ikinci sıra adayı olan İbrahim Özyerin’de MHP’den sürekli aday olup seçimleri kaybettiği. Onun yüzünden MHP’nin sürekli oy kaybına uğradığı ve bu nedenle de hem Parti tabanından hem de kamuoyundan ciddi bir tepki aldığı öğrenildi.
MHP’NİN YEDEĞİ Mİ?

İyi Partinin kuruluşu esnasında kamuoyunun büyük beklentileri olduğu ve toplumun her kesiminden oy alması beklenirken MHP’den listeye girip kazanamayanlar veya Devlet Bahçelinin kaldırıp sokağa koyduğu isimlerin listelere konulması akıllara bu Parti MHP’nin yediği mi? sorularını getirdi. Samsun’da yapılan listeye bakıldığında daha önce MHP’den aday olan İbrahim Özyer, Akın Üner gibi isimlerin listede olmaları İYİ partinin MHP’nin yedeği konumuna düşen bir parti olduğu imajı vermekte.
NERDE MERKEZ SAĞIN ADAYLARI

İYİ Partinin adaylarının büyük bir kısmının MHP’den dışlanan isimler olduğu göz önüne alındığında merkez sağ söylemiyle yola çıkan Meral Akşener’in yaptığı listeyle söylemlerinin tezat oluşturduğu ortaya çıkmış durumda. Gerek Türkiye Genelinde yaptığı listeler gerekse Samsun’daki listesi bunun en bariz örneğini oluşturmakta. Eski Anap’lı, DYP’li ve Demokrat partili isimlerin listelerde olmadığını gören kamuoyu nerede Merkez sağın adayları söylemlerine neden oldu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum