'İSTENDİĞİ ZAMAN TÜM ENGELLER KALKIYOR'

'İSTENDİĞİ ZAMAN TÜM ENGELLER KALKIYOR'
Vali Osman Kaymak, Türkiye genelinde ses getiren bedensel engelli Zeynep Uysal’ı İlkadım ilçesi 75. Yıl Ortaokulu sınıfında ziyaret ederek, tebrik etti.

Vali Osman Kaymak, öğretmeni ile yaptığı dans gösterisiyle farkındalık yaratan 75. Yıl Ortaokulu öğrencisi bedensel engelli Zeynep Uysal'ı sınıfında ziyaret ederek, sohbet etti. Sınıfta Vali öğrenciler tarafından Samsunspor atkısı hediye edildi. Öğrencilerin yoğun sevgisiyle karşılaşan Vali çocukların imza talebini geri çevirmeyerek tek tek defterlerini imzaladı. Daha sonra Öğretmenler Odasına geçen Vali Osman Kaymak gönüllü dans eğitmeni Beden Eğitimi Öğretmeni Çağlar Özdemir’e teşekkür belgesi, Zeynep Uysal’a drone hediye etti. Günün anısına 75. Yıl Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Emine Kıvrakdal, deniz kıyısından topladığı materyallerle gerçekleştirdiği el emeği çalışması olan tabloları Vali Osman Kaymak ve protokol üyelerine takdim etti.

alt-manset-2.JPG

Dans etmeyi çok sevdiğini söyleyen Zeynep Uysal yaptığı konuşmasında "Öğretmenimi çok seviyorum. O bana tango yapmayı öğretti. Beraber dans ediyoruz. Çok mutlu oluyorum. Benim gibi engelli olan tüm arkadaşlarım da dans etsinler. Dans etmek çok eğlenceli. " diye konuştu.

alt-manset-1.JPG

Dezavantajlı öğrencilere her zaman destek verilmesi gerektiğini ifade eden Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Zeynep kızımızın sosyal medyada gördüğüm bu başarısını çok önemsiyorum. Kendisini okulda ziyaret etmek istedim. Gerçekten kızımız ve öğretmenimizi tebrik ediyorum. Bu vesile ile bir kez daha gördük ki bir şey istendiğinde bütün engeller kalkıyor. Hiçbir şey başarınıza güzelliğinize engel değil. Öğretmenimiz ve Zeynep sabırla gayretle bu çabayı gösterdiler. Zeynep kızımız çok güzel dans gösterisi ortaya koyarak hayata tutundu. Önceden kızımız içine kapanık bir çocukmuş. Ama bugün yüzü gülüyor ve bize güzellikler anlatıyor. Çok güzel idealleri de var. Derslerinde de çok başarılı bir kızımız. O yönüyle ben Zeynep’in öğretmenine ve dans etmesine destek oldukları için ailesine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca sınıfındaki arkadaşları Zeynep’i çok seviyorlar ve yardımcı oluyorlar. Zeynep’te arkadaşlarını çok seviyor. Bizim için Samsunspor çok önemlidir. Zeynep ve arkadaşları aynı zamanda Samsunsporludur. Bana da Samsunspor atkısı hediye ettiler. Onlara çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın mutluluğu bizim için çok önemlidir. Okullarda bu tür durumu olan öğrencilerimize imkân verildiği zaman güzellikler ortaya çıkıyor. Ben Zeynep kızımıza hayatta başarılar diliyorum. Allah yolunu açık eylesin. Okullarımızda zihinsel ve fiziksel engeli olan çok sayıda çocuklarımız var. Bazen zorluklarla karşılaşıyorlar. Onlara anlayışla yaklaşıldığı ve imkân verildiği zaman bir çok  güzellik ortaya çıkabiliyor. Bizde bu gayreti, sabrı ve başarıyı ödüllendirmek istedik. Asıl olan insanlar gönlündeki engelleri kaldırırsa başarılı olur. Gönüllerdeki engelleri kaldırırsak o zaman her şey daha güzel olacaktır. Zeynep’e gelecekte çok güzel bir yaşam diliyorum.” dedi.  Ziyaretin sonunda bedensel engelli Zeynep Uysal ve öğretmeni Çağlar Özdemir dans gösterilerini gerçekleştirdi. Ziyarete ayrıca, İlkadım Kaymakamı İbrahim Keklik, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, öğrenciler ve veliler katıldı.

alt-manset-5.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.