İSLAMİFOBİ İLE PANİK OLUŞTURUYORLAR

İSLAMİFOBİ İLE PANİK OLUŞTURUYORLAR
Samsun 25. Dönem Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Bekir ŞİŞMAN, Salı günü meydana gelen ve 20’li yaşlarda üç Müslüman gencin ABD vatandaşı tarafından öldürülmesini nefret suçu olarak algıladıklarını dile getirdi.

BU KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Samsun Büyük Cami’nde öğle namazı sonrası bu gençler için kılınan gıyabi cenaze namazına katılan Doç. Dr. Bekir ŞİŞMAN, “ Geçtiğimiz gün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, yaşanan bu katliam ve hayatlarının baharında iken yok edilen gençlerimiz ile ilgili bütün dünyaya ve özellikle olayın yaşandığı ülkenin liderine çok önemli bir çağrı ve konuşma yaptı. Batılı siyasilerin söz konusu katliam karşısında sessiz kalmalarına karşın özellikle Türk Halkı’nın tepkisi büyük önem taşıyor. İlerleyen günlerde konu ile ilgili farklı mecralarda programlar düzenleyecek ve konunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

HİLAL – HAÇ SAVAŞI TETİKLENİYOR

İslamofobinin yeniden yükselişe geçmesine dikkat çekerek, bu cinayeti işleyenleri kınadığını belirten AK Parti Samsun Milletvekili A. Adayı Doç. Dr. Bekir Şişman,  “Son yıllarda özellikle Avrupa’da ırkçı yönelimlerdeki artışla birlikte gittikçe daha somut ve yaygın bir düşmanlığa dönüşme eğiliminde olan İslamofobi’ye dikkat çekmek istiyorum. Önce Ortadoğu’da özenle geliştirilmiş ve dünya kamuoyunun dikkatine sunulmuş yoğun şiddet içeren sözde İslamî eylemler gerçekleştirilmekte; sonrasında ise bu şiddet dalgası son yaşanan kanlı Paris Charlie Hebdo dergisi saldırısında olduğu gibi doğrudan Avrupa’ya transfer ve enjekte edilmektedir. Böylece toplumsal panik tetiklenmekte, Hilal-Haç savaşının batı toplumunun kültürel hafızasındaki tarihsel kodlarına vurgu yapılmaktadır. Bu bağlamda dinî şiddet algısı üzerinden batı kamuoyunda İslam dininin şiddetle ilişkilendirilmesi ve Müslümanlarla birlikte yaşamanın imkânsızlığı gibi temalar yoğun bir biçimde işlenmeye çalışıldığını üzülerek gözlemlemekteyiz” diye konuştu.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.