İbn-i Sina Okulu Hayata Geçiyor

İbn-i Sina Okulu Hayata Geçiyor
Türkiye'nin genç üniversitelerinden olan Canik Başarı Üniversitesi, 'İbn-i Sina Okulu' projesi için hazırlıklarını tamamladı.

'İbn-i Sina Okulu' adıyla hazırlanan proje kapsamında 11. ve 12. Sınıf öğrencileri, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü hakkında güncel bilgiler alacaklar. Projeyle, üniversite ortamını daha iyi gözlemle imkânına sahip olacak olan öğrenciler akademik çalışmalar hakkında da fikir edinme fırsatı bulacaklar.

İbn-i Sina Okulu kapsamında Moleküler Biyoloji ve Mikrobiyoloji hakkında bilgileri Prof. Dr. Reşit Özkanca, Genetik ve Kanser hakkındaki bilgileri Yrd. Doç. Dr. Aslı Şadlı ve Hücre Biyolojisi ve Biyoinformatik hakkında bilgiyi ise Yrd. Doç. Dr. Ferhat Öztürk sunacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan İbn-i Sina Okulu Projesi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ferhat Öztürk, bin yıllık bir arka planı olan İbn-i Sina projesinin öğrenciler için büyük bir fırsat niteliği taşıdığını belirterek, ''Moleküler Biyoloji ve Genetik bilimleri canlıların yapılarını, işlevlerini, birbirleriyle ve çevreleriyle olan ilişkilerini moleküler düzeyde incelemekte ve bunların gelecek nesillere nasıl aktarıldığını araştırmaktadır. Avrupa Moleküler Biyoloji Örgütü'nün (EMBO) bir üyesi olan ülkemizde birçok bilim insanı bu alanlarda uluslararası nitelikte çok değerli çalışmalar yapmaktadır. Fakat öğrencilerimiz lise dönemlerindeyken bu alanla ilgili olarak yeterince bilgilendirilmemekle birlikte iş olanaklarının çok az olduğu şeklinde yanlış yönlendirilmektedir. Bu projedeki amacımız Canik Başarı Üniversitesi olarak doğru bilgiyi doğru şekilde öğrencilerimize aktarmak ve bu alana olan ilgiyi hak ettiği seviyeye çıkartmaktır.'' dedi.

Projenin 15-22-29 Aralık tarihlerinde gerçekleştirileceğini söyleyen Öztürk, programın herhangi bir ücret mukabilinde olmadığını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.