Hüseyin Edis'ten soru önergesi

Hüseyin Edis'ten soru önergesi
MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. (Turkcell) ile ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Cevdet YILMAZ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması üzere verdiği soru önergesinde...

Turkcell'in AKP güdümünde olduğunu ve yabancılara satılmasının planlandığını iddia etti.

Edis, Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. (Turkcell) ile ilgili olarak Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ferudun Bilgin tarafından yazılı olarak cevaplandırılması üzere soru önergesi verdi.

Edis, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a yazılı olarak cevaplandırılması üzere verdiği soru önergesinde 

"1-Turkcell’in mevcut yönetiminde Adalet ve Kalkınma Partisi’nde siyaset yapmış ya da Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kayıtlı üyesi var mıdır? Varsa kimlerdir? Bu kişilerin görevlerinden dolayı aldıkları ücret ne kadardır? Bu kişiler kar payından ne kadar hisse almışlardır?

2-Turkcell’in mevcut yönetiminde bulunan ve daha önce Adalet ve Kalkınma Partisi’nde siyaset yapmış veya anılan siyasi partiye kayıtlı üyelerin yönetime gelmesinden bu yana söz konusu parti üyesi kaç kişi Turkcell’de istihdam edilmiştir?

3-Turkcell’in mevcut yönetiminde bulunan ve daha önce Adalet ve Kalkınma Partisi’nde siyaset yapmış veya anılan siyasi partiye kayıtlı üyelerin yönetime gelmesinden bu yana Turkcell’in karlılığında ne gibi değişiklikler olmuştur?

4-Turkcell’in Çukurova Holding’e ait hisselerinin yabancılara satılması ile ilgili yapılmış bir çalışma bulunmakta mıdır?

5-Tahkim süreci devam ederken Alfa Telecom Turkey’nin Çukurova Holding’e ait Turkcell hisselerini satın alma talebine Sermaye Piyasası Kurulu tarafından ne cevap verilmiştir?" bunlar yer alırken  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ferudun Bilgin tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için verilen soru önergesi ise şöyle:

1- Tahkim süreci devam ederken Alfa Telecom Turkey’nin Çukurova Holding’e ait Turkcell hisselerini satın alma talebine Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından ne cevap verilmiştir?

2- Ülkemizin uluslararası arenada bilinen birkaç şirketinden biri olan Turkcell’in hisselerinin milli sermayadarlarda kalmasına ilişkin bir düşünceniz, konuya ilişkin yapmış olduğunuz herhangi bir çalışmanız var mıdır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.