Hükümet üreticiye destek projelerini bir bir açıklarken

Hükümet üreticiye destek projelerini bir bir açıklarken
Bu memurlar kime hizmet ediyor?

Samsun’da üreticiye büyük darbe. Kavak’ta faaliyet gösteren tavuk üreticileri, İlçe Tarım Müdürlüğü’nün keyfi uygulamaları karşısında ekonomik dar boğazla karşı karşıya kaldı. Üreticiler, Samsun Valiliğine çağrıda bulunarak, gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

 

Kavak Tarım İlçe Müdürlüğü’nden kötü kokular geliyor. İddiaya göre, Tarım İlçe Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Fatih Cır, akrabasına istediği destek verilmemesi üzerine ilçede faaliyet gösteren tavuk kümeslerini kapattı. Kümes sahiplerine keyfi ceza uygulaması yaptığı iddia edilen Fatih Cır’ın, yasalara aykırı olarak köylere gidip para karşılığı veterinerlik yaptığı ve geçmişte FETÖ soruşturması geçirdiği öne sürüldü.

 

Kavak Tarım İlçe Müdürü Ergin Taş ile aynı müdürlükte görev yapan Veteriner Hekim Fatih Cır’ın özel nedenlerle tavuk üreticilerini zora sokacak uygulamalar yaptığı, bu uygulamaların üreticileri canından bezdirdiği öne sürüldü. Hükümetin destek projeleri ile üreticilere destek olurken ilçedeki tavuk kümeslerinin büyük bir bölümünün İlçe Tarım Müdürlüğünün izni ile kapatılması kafaları karıştırdı. Üreticiye uygulanan bu yaptırımların arka planlarından kişisel hesapların olduğu iddia edildi. Denge gazetesi, gelişmelerin arka planını gün yüzüne çıkartıyor.

 

VETERİNER HEKİM FETÖ’DEN SORUŞTURMA GEÇİRMİŞ

Veteriner Hekim Fatih Cır’ın, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası kapatılan FETÖ’nün yayın organlarından olan Sızıntı dergisine abone olması nedeniyle soruşturma geçirdiği ortaya çıktı.

 

BİRLİKTE HAREKET EDİYORLAR

Veteriner Hekim Fatih Cır’ın, yasalara aykırı uygulamalarına göz yuman ve çanak tutan kişinin de İlçe Tarım Müdürü Ergin Taş olduğu iddia edildi. Müdür Ergin Taş’ın üreticiye farklı Samsun İl Tarım Müdürlüğüne farklı bilgiler verdiği bu nedenle de üreticilerin sıkıntıda oldukları iddia edildi.

 

VETERİNERLE İLGİLİ İDDİALAR BİTMEK BİLMİYOR

Veteriner Hekim Fatih Cır ile ilgili bir diğer önemli iddia ise, ilçede yapılan yeni kümeslerle ilgili üreticiye zorluk çıkartması. İddiaya göre, bunun nedeni de amcasının oğlu olan Şaban Cır’ın eski kümesine KÖY-TÜR’den civciv talep ettiği, KÖY-TÜR’ün kümese sağlıksız olması nedeniyle civciv vermediği için Fatih Cır’ın diğer kümeslere kapatma verdiği ve sürekli ceza yazdığı iddia edildi. Öte yandan Fatih Cır’ın, kamu görevlisi olmasına rağmen hafta sonları köylere gidip özel veterinerlik yaptığı da öne sürüldü.

MÜDÜRÜN HABERİ VAR

Kavak İlçe Tarım Müdürü Ergin Taş’ın, üreticiye karşı artık dayanılmaz hale gelen bu uygulamalara göz yumduğu, sürekli üreticinin aleyhinde işlemlere imza attığı, diğer ilçelerde kesime giden hayvanlarla ilgili dağlık raporları için tüm kamyonlardan bir kez ücret alınırken, Kavak’ta her kamyondan ücret aldığı öğrenildi. Bu uygulama, tavuk üreticilerini rahatsız ederken, adeta ekonomik krize davetiye çıkardı.

TÜRKİYE’NİN HİÇBİR YERİNDE BU UYGULAMA YOK

Tarım Bakanlığı’nın BİO güvenlikle ilgili uygulamaya koyduğu yönetmenlikle ilgili en elverişli kümeslerin Samsun’da olduğu yazılan raporlarla ortaya konurken, Türkiye’nin diğer hiçbir ilinde kümeslerin kapatılmadığı, Bakanlığın çok toleranslı davrandığı, üreticilerin mağdur olmaması için her türlü imkanın tanındığı öğrenildi.

 

Bakanlığın bu uygulamalarına rağmen, Samsun’da özellikle Kavak ilçe Tarım Müdürlüğü’nde görevli ilçe Müdürü Ergin Taş ile Veteriner Hekim Fatih Cır’ın şahsi uygulamaları nedeniyle üreticinin batma noktasına geldiği iddia edildi. Samsun Valiliği, Tarım il Müdürlüğü ile diğer yetkililerin bu konuyla ilgili gerekli işlemlerin yapılmasını beklediğini dile getiren üreticiler, keyfi uygulamaların devam etmesi halinde üreticilerin ekonomik krizden kurtulamayacakları dile getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum