Hizmet İçi Eğitim Toplantısı

Hizmet İçi Eğitim Toplantısı
Gıda ve Yem Şubesinin 2016 Yılı Hizmet İçi Eğitim Toplantısı Yapıldı

Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda Şube Müdürlüğü tarafından Hizmet İçi Program çerçevesinde İlçe ve Şube Müdürlüğünde görevli Gıda Kontrolörlerine yönelik 73 kişinin katılımı ile hizmet içi eğitim düzenlendi. Bu eğitim, gıda denetimlerinde sıklıkla karşılaşılan problemler, yasal yaptırımlar ve mevzuat kapsamında değerlendirmeler yapmak, tüm ilçeler ile işbirliği halinde ve ortak hareket etmek amacı ile yapıldı. Toplantıya Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, İl Müdür Yardımcısı Nail Kırmacı, Gıda ve Yem Şube Müdürü Semra Gülten katılmıştır. Eğitim seminerinin oturum başkanlığını Gıda ve Yem Şube Müdürü Sayın Semra Gülten yürütmüş olup, yaklaşık 8 saat sürdü. Eğitimin açılış konuşmasında İl Müdürü Kadir Güven tarafından, gıda denetimleri ve insan sağlığının önemine değinilerek, Gıda Kontrolörlerin mevzuat hükümleri çerçevesinde piyasa denetimlerini 2016 yılında da özveri ile sürdürmeleri ve öncelikle işletmecilere bilgilendirme yapılarak yol gösterici olmaları gerektiğini vurgulandı.  “Samsun’da 11.880 adet işletmede 2015 yılında 14.000 denetim gerçekleştirilmesi bir başarıdır” diyerek emeği geçen tüm Gıda Kontrolörü arkadaşlara ve idarecilerine teşekkür etti.

Söz konusu toplantıda, gıda zehirlenmelerinde izlenecek yol ve prosedürler anlatılarak İl Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce bastırılan “Gıda Kaynaklı Enfeksiyon ve Zehirlenme Kılavuzu” denetçilere dağıtıldı. Ayrıca, Et ve et ürünleri tebliği, Peynir Tebliği,  Yumurta Tebliği ve Gıda Takviyeleri konularında yasal gereklilikler, yönetmelik ve tebliğlerdeki güncellenen değişiklikler ile ilgili konularda, Veteriner Hekim Abdullah Bayar, Ziraat Mühendisi Namık Becer, Gıda Mühendisi Burak Uluçay, Veteriner Hekim Turan Kılıç ve Ziraat Mühendisi Yasemin G. Üstün tarafından eğitim verildi. Bununla birlikte; özellikle eczanelerin gıda takviyeleri kapsamındaki denetimleri, fırınlar, kasaplar, pazar yerlerindeki denetimlerde en fazla karşılaşılan problemler ile ilgili mevcut koşullar ve yapılması gereken hususlar tartışıldı. En kısa süre içerisinde belirlenecek tarihler arasında tüm ilçeler ve Şube Müdürlüğü ile işbirliği halinde bu faaliyet alanını yürüten işletmelere aynı zamanda toplu halde denetimler yapılması kararlaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.