HİÇ DE 'KOLAY' DEĞİL!

HİÇ DE 'KOLAY' DEĞİL!
YEPAŞ'ın, kredi kartıyla elektrik faturalarını ödemek isteyen abonelerine yönelik uygulaması, vatandaşı çileden çıkartıyor.

Samsun'da Yeşilırmak Elektrik Perakende Satış A.Ş (YEPAŞ), kendi şirketi N-kolay üzerinden bankalarla anlaşmalı olarak şehrin bazı noktalarına ödeme merkezleri açtıktan sonra, vatandaşlar komisyonsuz ödeme yapamamaktan şikayetçi. 

KARTTAN TEK ÇEKİMDE DAHİ KOMİSYON 
Ödeme noktalarında kredi kartından elektrik, su, telefon, doğalgaz ve telefon ödemeleri alan YEPAŞ anlaşmalı N-kolay şirketi, tek çekimde dahi % 3,69 faiz aldığını ifade eden mağdur vatandaşlar 'bu zulüm değil de nedir?' diye yakınmakta. Şirketin bankalarla arasındaki işlem ücreti vatandaşlardan komisyon ücreti olarak alındığı geçen iddialar arasında. Akıl almaz bu uygulamadan vazgeçilmesini isteyen vatandaşlar, yetkililerin bu duruma açıklık getirmesini bekliyor. 

manset-(3)-002.jpeg

ÖNCEDEN TAKSİTLİ İŞLEMDE ALINIYORDU
YEPAŞ'ın anlaşmalı N-kolay veznelerinden elektrik faturalarını kredi kartıyla ödemek isteyen vatandaşlar, daha önceleri talepte bulunmamalarına rağmen taksitle ödemeye yönlendiriliyorlardı. En az iki taksit halinde yapılan ödemelerde ise vatandaşa bir de vade farkı konularak faturasına ek fazladan ücret ödemesi yapmak zorunda bırakılıyordu. Samsun'da son olarak ise 5 bin liranın üzerinde elektrik faturası gelen bir işletmeye kredi kartından tek çekime 197 liralık komisyon ücreti istendi.

manset-(1)-008.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.