• BIST 95.032
  • Altın 194,235
  • Dolar 4,7373
  • Euro 5,4912
  • Samsun 26 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Samsun Haberler TV
  • Samsunspor Vedaya hazırlanıyor
  • İddialara sadece gülüyorum
  • Samsun Haberler TV
  • Samsunspor Vedaya hazırlanıyor
  • İddialara sadece gülüyorum

Her Derde Deva...

Her Derde Deva...
Kalori değeri oldukça düşük ve besin değeri oldukça yüksek olan semizotunu yemeniz için birçok neden var.

 

Antik Mısır döneminde, semizotu kalp rahatsızlıklarının tedavisinde, Hipokrat döneminde ise diüretik etkisi, parazit tedavisi ve sindirim sistemini düzenlemek için kullanılırmış.

100g.'ında ortalama 15 kalori bulunmakta, diyet yapanların gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri bir sebze. Omega-3 içeriği diğer sebzelere göre oldukça yüksek bir değerde, 100g. semizotunda ortalama 350mg omega-3 bulunmaktadır. Koroner kalp hastalıkları riskini azaltır, kötü kolesterol seviyesini düşürür, kan basıncını dengeler. Depresyondan korunmak için veya tedavisinde tüketilmelidir. A vitamini içeriği 100g. tüketildiğinde ortalama %44’ünü karşılayacak seviyededir. Ispanaktan 6 kat daha fazla A vitamini içerir. Göz sağlığı için oldukça faydalıdır. Özellikle çocuklarınızın tüketimine özen gösterin. Semizotu ayrıca B, C ve E vitamini, demir, kalsiyum, potasyum, niasin, manganez, magnezyum, folat içerir, etkili bir multivitamindir. Diyetisyen Özlem Sert Aydın amilelerin özellikle son aylarında biraz daha dikkatli tüketmelerinde fayda var, rahim kaslarını fazla çalıştırabilir. Glutatiyon adlı güçlü bir antioksidan içerir, bağışıklık sistemini güçlendirip anti aging özelliği bulunmaktadır. İdrar söktürücü özelliği bulunmaktadır, sindirimi düzenler, mide asit salgısını dengeler.

Melatonin de içeren nadir sebzelerden olan semizotu uyku problemlerine de etkili olabilmektedir. Uyku probleminiz varsa akşamları semizotu yemeği bir deneyin.

Lif içeriği yüksektir, tokluk hissini artırır, kabızlığa faydalıdır. Semizotuna öğünlerinizde daha çok yer verin, salatalarınıza ilave edebilir, sandviçlerinizin içerisinde tüketebilir veya yemeğini, çorbasını yapabilirsiniz.

 

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ekmekte tuz oranı deniz suyuna yakın20 Mart 2018 Salı 12:46
  • En sık rastlanan kalp hastalıkları hangileridir?03 Mart 2018 Cumartesi 14:34
  • 'İlk üç yaşta ekran ve dijital araçlar zararlı'07 Şubat 2018 Çarşamba 13:25
  • 'Alo 171'e 7 yılda rekor başvuru07 Şubat 2018 Çarşamba 13:24
  • Açık renkli gözlülerde göz kanseri riski daha yüksek07 Şubat 2018 Çarşamba 13:22
  • Diyet saç döker mi?07 Şubat 2018 Çarşamba 13:19
  • Gül hastalığı nedir?31 Ocak 2018 Çarşamba 13:43
  • Sivilceleriniz ne anlatıyor?31 Ocak 2018 Çarşamba 13:40
  • Tuz bağımlılığından nasıl kurtuluruz31 Ocak 2018 Çarşamba 13:37
  • Diş eti hastalıklarına yol açan 7 neden!31 Ocak 2018 Çarşamba 13:34
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2007 DENGE GAZETESİ | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0362 420 04 28 | Faks : 0362 431 55 53 | Haber Scripti: CM Bilişim