Havza'da Kamlık Festivali kutlandı

Havza'da Kamlık Festivali kutlandı
Festivale katılan Ak Parti samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt birliktelik mesajı vererek; “Gurbetteki hiçbir Samsunlu yalnız değil. Herkesin yanında olacağız.” Dedi.

Havza’ya bağlı Kamlık Mahallesi ormanlık alanı Meşe Yaylası'nda Havza Belediyesinin katkıları ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kamlık Mahallesi Festivaline yoğun katılım oldu. Festivale Esenyurt Belediyesinin tahsis ettiği 5 otobüs ve kendi imkanları ile İstanbul’dan gelen yaklaşık bin 500 Kamlıklı da katıldı. 
Kamlık Festivaline Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Dernekler Federasyonu (HADEF) Kurucu Başkanı ve İstanbul Samsun Dernekler (İSDEF) Başkanı Fikret Bıyık ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Festivalde bir konuşma yapan Havza Dernekler Federasyonu (HADEF) Kurucu Başkanı ve İstanbul Samsun Dernekler (İSDEF) Başkanı Fikret Bıyık gurbetteki Samsunlular yalnız bırakıldığına değinerek; “ Bizler İstanbul’da ve ya bulunduğumuz yerlerde güzel işler yapıyoruz.  Fakat yanımızda kimseyi bulamıyoruz. Umuyorum ki bundan sonra bizleri yalnız bırakmayacak milletvekillerimiz var. Biz para pul istemiyoruz. Onların manevi destekleri bizler için daha önemli.” Dedi.
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz Havza’da festival kültürünün oturmaya başladığına değinerek; “Bu tür etkinliklerin Havza'nın tanıtımı dışında kültürel ve sosyal hayata da önemli katkı sağlamaktadır.  Yapılan tanıtım çalışmalarının meyvelerini toplamaya başladık. Sılayı rahim bizim kültürümüzde önemli yer tutuyor. Sizlerde Esenyurt Belediyesinin katkıları ile sılayı rahim yaparak memleketinize geldiniz. Havza sizlerle ikinci bir bayram yaşadı.” dedi. 
AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ise bayramların ve festivallerin birleştiriciliğine dikkat çekerek; “Bayramlarımız, festivallerimiz bizleri bir birimize yaklaştıran olgular. Bizler her zaman sizlerin yanınızdayız. Gurbetteki hiçbir Samsunlu yalnız değil. Herkesin yanında olacağız.” Dedi.
Konuşmaların ardından AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt ve Belediye Başkanı İkiz ve bazı katılımcılara festival komitesince plaket takdim edildi. 
Protokol konuşmalarının ardından festival için hazırlanan keşkeğin dağıtımına geçildi.
Festivalde yerel sanatçılar sahne aldığı konser ile devam etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.