Havza canlı hayvan pazarı yenileniyor

Havza canlı hayvan pazarı yenileniyor
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ilçede Cuma günleri açılan ve bölgenin önemli canlı hayvan pazarı olan Havza Canlı Havan Pazarı modernizasyon çalışmalarına başlandığını belirtti.

İkiz yapılacak modernizasyon çalışmalarının yaklaşık 700 bin liraya mal olacağını belirterek; “ Yapılan çalışmada önceliğimiz insan ve hayvan sağlığını koruma ve burada alışveriş yapan çiftçi ve besicilerimize modern bir hizmet sunmak. Halkımıza vermiş olduğumuz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğu yaşamaktayız. Halkımıza hayırlı olsun” dedi.
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz Samsun Vezirköprü yolu üzerinde bulunan canlı hayvan pazarı modernizasyon çalışmalarını inceledi.
Yapılacak olan çalışmalar ile Havza Canlı Hayvan Pazarı 13 bin 620 metrekare alana sahip olacak. Bu alan içerinde 2 bin 100 metrekare alanda 15 metrekarelik 40 küçükbaş padoku, 4 bin 200 metrekare içerisinde 54 metrekarelik 16 padok bulunacak ve bu alanın üzeri kapanacak. Ayrıca toplam 6 bin 975 metrekarelik bir otopark yer almakta.
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, hayvan pazarın da bulunan eksikliklerin giderilmesi ve daha modern bir ortamda hizmet vermesi için yeni düzenlemelerin başladığını belirterek konuyla ilgili şunları kaydetti: “Yıllardır bazı noktalarda eksikliği hissedilen ve pazar olarak kullanılan alanda yaptığımız çalışma sonucu yağmurdan, çamurdan ve çeşitli olumsuzluklardan hem vatandaşlarımız hem de hayvanlarımız korunmuş olacaktır. Kısa süre içerisinde yeni düzenlemeler ile birlikte bakım ve onarımı da tamamlanarak tam kapasite hizmete girmesi planlanan pazar da ayrı giriş ve çıkışları, hayvan indirme rampaları, hayvanların muayenesi, kantar, dezenfekte havuzları ile salgın hastalıklarla mücadele gibi konularda Avrupa standartlarını yakalayacağımıza inanıyoruz. Ayrıca alan içerinde sosyal bir tesisinde olacağı idari binamızda halkımıza hizmet edecek.” dedi.
İkiz yapılacak modernizasyon çalışmalarının yaklaşık 700 bin liraya mal olacağını belirterek; “ Yapılan çalışmada önceliğimiz insan ve hayvan sağlığını koruma ve burada alışveriş yapan çiftçi ve besicilerimize modern bir hizmet sunmak. Bölge çiftçimize hizmet edecek olan canlı hayvan pazarımız modern bir hale gelecek. Halkımıza vermiş olduğumuz bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğu yaşamaktayız. Halkımıza hayırlı olsun” dedi.
İkiz modernizasyon çalışmaları bitene kadar canlı hayvan pazarının Aslançayır Pancar Kantarında hizmet vereceğini sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.