"HALKIN UMUDU TÜKENDİ"

"HALKIN UMUDU TÜKENDİ"
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, ''Ülkemizi yönetenler, Cumhuriyet Hükümetleri döneminde, Samsun’a yapılan yatırımların tamamını özelleştirme kapsamında (Bakır, Azot, Tekel, Limanı) sattılar. Fabrikaların satılması Samsun’dan büyük kentlere göç hareketlerini hızlandırdı" dedi.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, ''Ülkemizi yönetenler, Cumhuriyet Hükümetleri döneminde, Samsun’a yapılan yatırımların tamamını özelleştirme kapsamında (Bakır, Azot, Tekel, Limanı) sattılar. Fabrikaların satılması Samsun’dan büyük kentlere göç hareketlerini hızlandırdı. İlimizde ve ülkemizde işsizlik en önemli sorun olmaya devam ediyor. İnsanlarımız, evde çocuklarım aç, onlara ekmek götüremiyorum diye bağırmaya başladı.''dedi. Zeybek, ''Samsun ve ülke ekonomisi sürekli kötüye gitmektedir. 2019 yılında bir milyon 403 bin 546 vatandaşın bankalar tarafından icra takibine alındığını devletin resmi kayıtları ifade etmektedir. Genlerimiz iş aramaktan umutlarını kesmiş, umutsuz olurken, iktidarın nimetlerinden faydalanan çevrelerin olumsuz koşullardan etkilenmediği gözlemlenmektedir. İşçilerin, emeklilerin, memurların, çiftçilerin, esnafın durumu iyi değil, öğrenciler ailelerinden gelecek desteklerle yaşam mücadelesi veriyorlar. Ülkemizde en çok sıkıntı içerisinde olan işsizlerin durumu daha da kötü. Umutlarını yitirip iş aramaktan ve yaşamaktan vazgeçenlerin varlığını görmeyen iktidarın ülkeyi yönetme kabiliyeti kalmamıştır.''

zeybek-2.JPG

ÖRGÜTLERİMİZ HALKLA İÇ İÇE OLACAKTIR
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek yaptığı açıklamada, ''İktidarın yönetme kabiliyetini yitirmesi ve toplumun büyük kesimine bunca acıyı yaşatmasına rağmen seçmenden oy alıyor olmasını dikkatle incelemek ve izlemek zorundayız. Örgütlerde görev almak gönüllülük işidir, buraya seçilen arkadaşlarımızın özveri içerisinde toplumla bütünleşmeleri gerekir. Görev için zamanı, enerjisi ve bilgi birikimi olan kadroları yaratmak zorundayız. İktidarın yanlış uygulamalarını, halkımıza doğru biçimde anlatacak ve onları ikna edecek, toplumsal değerlere bağlı öncü kadroları yaratarak hedefe ulaşmamız mutlaka gereklidir. CHP İlçe binalarının sürekli açık tutulması, halkla olan irtibatın sağlanması için parti okulu ve hizmet içi eğitim programlarının etkili biçimde yapılması gerektiğine inanıyoruz. Seçmenle iletişim bağımızın sürekli olması için onların sıkıntılı ve mutlu günlerinde mutlaka yanlarında olmalıyız. İktidarın ekonomi, dış politikada ve birçok alanda uygulamış olduğu projeler çökme noktasına gelmiştir. Ekonominin durumu ve toplumun büyük çoğunluğunun yaşadığı sıkıntılar ortadadır. Eğitim ve sağlıkta çöküş devam ediyor. Dış politikadaki öngörüsüzlük sonucunda komşularımızla çatışma noktalarına gelmiş durumdayız.'' dedi.

zeybek-1.JPG

KONGRELERİMİZ ŞÖLEN HAVASINDA GEÇECEKTİR
Zeybek, “Bizim İl kongrelerimiz şölen havasında geçer. CHP Kongrelerinde kaybeden olmaz, kazanan partimiz olur. Demokrasiyi ülkemize getiren partimizin kurulları seçilirken, demokratik değerlerin yaşanmasına gereken özeni de hepimizin göstermesi gerekir. Tek adam rejiminin ülkemizi iyi yönetmediği ve ülkemizin değerlerine uygun olmadığı yapılan araştırma, anketlerle netleşmiştir. Ülkemizin tek adam yönetiminden kurtulabilmesi için parti örgütlerimize, yöneticilerimize, üyelerimize ve demokratik değerleri özümsemiş bütün yurttaşlarımıza önemli görevler düşmektedir. İktidarın uygulamalarını bıkmadan, usanmadan halkımızın anlayacağı biçimde onlara anlatmamız sorumluluğumuzdur. Sorumluğumuzun farkında olacağız ve gereğinin yerine getirmek için yurttaşlarımızın bilgilenmesini sağlayacağız. İl kongrelerimiz ve devamında yapacağımız iktidara yürüyüş kurultayımızda; Türkiye de bir araya gelmez, gelemez denilen toplumun değişik kesimlerini bir araya getiren, Millet ittifakının Mimarı Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun etrafında birleşerek iktidara yürüyeceğiz. Ülkenin tek adam rejiminden ve yaşanılan sıkıntılardan kurtuluşunun tek yolu CHP kadrolarının iktidara gelmesi ile mümkün olacaktır. Samsun İl kongremizde aday olan değerli arkadaşlarıma, Kongremize katkı sunan bütün üyelere, delegelere, basın mensuplarına, seçilecek İl Başkanımız ve yönetimine başarılar diliyorum.'' ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.