HALKIN İRADESİNE KET VURULAMAZ!

HALKIN İRADESİNE KET VURULAMAZ!
Atakum'un yeni Belediye Başkanı YSK kararıyla birlikte resmen Cemil Deveci oldu. Deveci, pazartesi günü mazbatasını alacak ve görevine başlayacak.

Karara itiraz için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) dilekçelerini verdiklerini belirten Deveci, "Halkın iradesine ket vurulamaz. Böyle bir karar savaş ortamlarında veya olağanüstü hal durumlarında olur. Atakumlular başkan olarak beni seçti. Her ne olursa olsun sonuç değişmeyecek." diye konuştu.

"ATAKUM BAŞKAN OLARAK BENİ SEÇTİ"
31 Mart Yerel Seçimleri sonucunda Atakum Belediye Başkanı seçilen Cemil Deveci, yapılan itiraz ışığında İl Seçim Kurulu'nun tüm oyların tekrar sayılması yönünde karar alması üzerine açıklamalarda bulundu. Demokratiklikten ve hukukun üstünlüğünden vazgeçmeyeceklerine değinen Deveci, süreç içerisinde alınan karar ne olursa olsun Atakumluların belediye başkanı olarak kendini seçtiklerini ve kimsenin metanetini kaybetmeden sandıklara sahip çıkması gerektiğini dile getirdi. Deveci," İl Seçim Kurulu Atakum'un tüm oylarının tekrar sayılmasına karar verdi. An itibari ile YSK'ya itiraz dilekçemizi verdik. Süreç herkes için fazlasıyla yorucu oldu. Ben hukukun, adaletin ve demokrasinin elçisiyim. Oylar tekrar sayılacaksa, sayılır. Halkın iradesi  ile seçtiği başkan benim, bunu hiçbir şey değiştiremeyecek. Hiçkimse metanetini yitirmesin, hep birlikte sandıklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hak, hukuk ve adalet içinde yürüttüğümüz mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Sonuç değişmeyecek. Atakum başkan olarak beni seçti." ifadelerinde bulundu.

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI CEMİL DEVECİ

Yüksek Seçim Kurulu, Cemil Deveci'nin yaptığı bu açıklamadan bir süre sonra, kararın iptali için yapılan itiraz sonucu sayımın yapılmamasına karar verdi ve Cemil Deveci'nin Atakum Belediye Başkanı olması kesinleşti. Deveci, pazartesi günü mazbatasını alacak.

Soner Süren

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.