GÜLE GÜLE ÇAĞATAY BEY

GÜLE GÜLE ÇAĞATAY BEY
Samsun’da yeni bir dönem başladı. Yenilenen bakanlar kurulunda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç görevden alınırken, Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan Sağlık Bakanı olarak kabine de görev aldı.

Eski Bakan Çağatay Kılıç’ın görevden alınması Denge Gazetesi için sürpriz olmadı. Gazetemiz günlerdir yaptığı yayınlarda, Dünyanın en önemli üçüncü olimpiyatı olan İşitme Engelliler Olimpiyatı öncesi yaşanan aksaklıkları dile getiriyordu. Bu yüzden Bakan Kılıç’ın görevden alınması bizim için beklenen bir durumdu.

Samsun kamuoyu bu konuda da en doğru ve tarafsız haberleri Denge Gazetesi’nden ve gazetemizin imtiyaz sahibi ve başyazarı Adnan Bahadar’ın köşe yazılarından okudu.

Samsun yerel medyası, olayların sadece açılış gibi görsel kısmını manşetlere taşırken, gazetemiz Denge, olimpiyat sürecinde yaşanan aksaklıkları ve Bakan Kılıç’ın ihmallerini dile getirdi.

Şehrimizde düzenlenmekte olan olimpiyatların yıllar öncesinden belli olmasına rağmen, Bakan Kılıç’ın taş üstüne taş koymaması kamuoyunun tepkisini çekmekteydi. Bir önceki dönemin bakanı olan Suat Kılıç zamanında nerede ise bitme noktasına gelen tesisler, olimpiyat gününe kadar bitirilmemişti. Bu durum kamuoyunda ve siyaset kulislerinde konuşuluyor ama açıkça dile getirilmekten çekiniliyordu. Duyarlı gazeteciliğin Samsun’daki adresi olan Denge Gazetesi ise bu durumu günlerce manşetinden vererek, kamuoyunun sesi oldu. “Bakan Kılıç’ın Gençliği Bu mu?” ve “Bakan Kılıç Nereye Bakıyor?” manşetlerimiz, bu konuda yaşanan tabloyu hiçbir yoruma gerek bırakmayacak şekilde ortaya koydu.

Çağatay Kılıç’ın bu kadar önemli dünya çapında bir organizasyona tüm ilgisini vermesi gerekirken, küçük konular ile zamanını harcaması, parti yöneticilerinin de gözünden kaçmadı. Biz Denge Gazetesi olarak, yaptığımız haber ve köşe yazıları ile bu konuda toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirerek, konuyu manşetlerimize taşıdık.

Öte yandan Bakan Çağatay Kılıç’ın, milletvekili olduğu ilk günden beri Samsun şehri ile hem duygusal hem de düşünsel bağ kuramaması kamuoyunun dikkatlerinden kaçmamıştı. Bakan Kılıç’ın İstanbul’dan milletvekili olmak istediği, Samsun’a gelmek istemediği ama kendisine ancak Samsun listesinde yer bulabildiği için Samsun’dan vekil olmak zorunda kaldığı siyasi kulislerde uzun süre konuşulmuştu. Bakan Kılıç’ın görevden alındıktan sonra, Samsun ile olan ilişkisinin devam edip etmeyeceği ise merak edilen konular arasında.

İşitme Engelliler Olimpiyatları’na Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılmamasının Kılıç’a yönelik bir tavır olduğu netti. Olimpiyatların açılmasının hemen ardından, organizasyonun bitmesi beklenmeden Kılıç’ın görevden alınması, Denge Gazetesi tarafından dile getirilen gerçeklerin, parti yöneticilerinin de gözünden kaçmadığını göstermiş oldu.

Denge ailesi olarak, Bakan Kılıç’a milletvekili olarak sürdüreceği yeni dönemin de başarılar diliyoruz.

Bakan Kılıç görevden alınırken, Samsun kabinedeki en önemli icracı bakanlıklardan birini aldı. Samsun Milletvekili Doktor Ahmet Demircan, kabineye Sağlık Bakanı olarak girdi. Sayın Ahmet Demircan’ın Sağlık Bakanı olması, Samsun’da yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.