“Güldestan” Yeniden Sahnede

“Güldestan” Yeniden Sahnede
2009 – 2010 sanat sezonunda Samsun’da sahnelenen ve seyirciden gördüğü yoğun ilgi nedeniyle uzun süre kapalı gişe oynayan Güldestan balesi, 12 Aralık 2016 Pazartesi akşamı saat 20.00’de yapılacaktır.

Beyhan Murphy'nin 2004'te Mercan Dede ile beraber yarattığı ve o günden bu güne pek çok sahnede hayat bulan Güldestan Hollanda, Çin, Almanya, Makedonya, Fransa, Kıbrıs gibi ülkelerde de sahnelenmiş ve yoğun ilgi görmüştü.

Türk Dans Repertuvarı’nın özgün Türk eserlerinin başında gelen ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü projesi olarak hayata geçirilen Güldestan, türünün ilki olma özelliğini taşıyan bir prodüksiyon.

Reji ve koreografisi Beyhan Murphy’e ait olan eserin müzikleri Mercan Dede’ye ait. Dekor tasarımı Işın Mumcu, kostüm tasarımı İsmail Dede tarafından yapılan eseri Arkın Zirek sahneye koyuyor. Işık tasarımı Michael Odam’a ait olan eserin ışık adaptasyonunu ise Beyhan Murphy ve O. Murat Yılmaz gerçekleştirdi.

 

Güldestan’da sosyo-kültürel bağlamda geçmişimizle ilgili birçok konu yer alıyor. Bölümler arasında, göçebe toplumdan gelmekle ilgili olarak toprak, kadın ve erkek olgularının hem geçmişte hem de günümüzde hicivsel bir anlatımla işlenmesi ve geleneksel ‘Sema’ ayininden esinlenen mistik bir bölüm bulunuyor ve tabii ki en kıymetli çiçek olan “gül”ün, en kıymetli varlık olan “insan” da yansıması var.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, 19 Kasım’daki prömiyerin ardından 12 Aralık 2016 Pazartesi saat:20.00’da Güldestan yeniden seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Cumartesi akşamı gerçekleşecek temsilimizin biletler Biletiva internet sitesinden ve gişeden alınabilir.

Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi her gün saat 10.00 – 18.00 arası, temsil günlerinde ise temsil başlama saatine kadar açıktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.