GÖNÜLLÜ ÖĞRENCİLER İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE YARDIM EDİYOR

GÖNÜLLÜ ÖĞRENCİLER İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE YARDIM EDİYOR
Şanlıurfa'da Karaköprü GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim gören öğrencilerin gönüllü destek verdiği "Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor Projesi" kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelerin evinde bakım ve onarım yapılıyor.

Toplumda yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerle Buluşuyor Projesi" kapsamında öğrenciler, öğretmenleriyle ihtiyaç sahibi ailelerin elektrik tesisatlarını onarıyor, evdeki mobilyalarının tamirini yapıyor ve aileler için yeni mobilyalar üretiyor. Ailelere çeşitli konularda rehberlik yapan öğrenciler, ihtiyaç duydukları konularda imkanları ölçüsünde onlara yardımcı olarak yanlarında olduklarını gösteriyor.

Karaköprü GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Teknik Müdür Yardımcısı Mehmet Haşlak, AA muhabirine, yardımlaşma, birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesi amacıyla yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin eksiklerini gidermeye çalıştıklarını söyledi.

Öğrencilerin projede gönüllü görev aldığını belirten Haşlak, şöyle konuştu:

"Meslek Liseleri Ailelerle Buluşuyor Projesi kapsamında öğrencilerimiz ve bölüm öğretmenlerimiz okulumuzun çevresindeki ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ediyor. Ziyaret esnasında ailelerimizin ihtiyacı olan bakım, onarımdan tutunda diğer rehberlik yapılması gereken konulara kadar yapıp ailelerimize destek veriyoruz. Rehberlik servisimiz hijyen ve koronavirüs ile ilgili yapılması gereken konulara kadar bilgilendirmeler yapıyor. Bunun yanında ailelerimizin evlerinde ihtiyaç duyulan onarımlarını yapıp onlara destek vermeye çalışıyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.