GÖKSEL: YOL MEDENİYETTİR"

GÖKSEL:  YOL MEDENİYETTİR"
AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sık sık vurguladığı gibi 'Yol Medeniyetir' diyerek Türkiye'de bir ulaştırma seferberliği başlattıklarını söyledi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel Ulaştırma ve Haberleşme alanında Samsun'a yapılan yatırımları açıkladı. Başkan Göksel, Türkiye’nin ulaştırma ve haberleşme altyapısında dünya standartlarının üstüne taşındığı AK Parti iktidarları döneminde Samsun'un da hak ettiği payı aldığını belirtti.

 

Başkan Göksel açıklamasında şunları kaydetti:

13 YILDA SAMSUN’A ULAŞTIRMA VE HABERLEŞMEDE 3 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK

Çağın ilerisinde bir anlayışla Türkiye’yi ulaştırma ve haberleşme altyapısında dünya standartlarının üstüne taşıdık. Bu büyük yatırımlardan Samsun da payına düşeni aldı. Karayollarını yeniden yapılandırdık. Yeni nesil teknolojilere erişimin sağlanması için GSM ve internet yatırımlarına büyük bütçe ayırdık. PTT’yi çağdaş bir anlayışla yeniden yapılandırdık.

KARAYOLLARINI YENİDEN YAPILANDIRDIK

Samsun’un diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını 375 kilometreye; ilçe, belde ve köyleri şehir merkezine ulaştıran il yollarını 424 kilometreye uzattık. Böylece kente erişimi daha hızlı ve güvenli hale getirdik. Samsun’daki karayolu ağını 799 kilometreye ulaştırdık.

MEVCUT BÖLÜNMÜŞ YOLLARI ARTIRDIK

Ülke geneline yayılan bölünmüş yol seferberliğinden Samsun da yararlandı. Samsun’a 2002 yılına kadar 120 kilometre bölünmüş yol yapılmışken 2002-2015 yılları yaptığımız bölünmüş yol ile birlikte Samsun’un toplam bölünmüş yol mesafesini 303 kilometreye çıkardık.

13 YILDA KARAYOLU UZUNLUĞUMUZU ARTIRDIK, YOLLARIMIZI MODERNLEŞTİRDİK

2002-2015 döneminde yapılan karayolu çalışmaları olarak ygerçekleştirdiğimiz hizmetleri;
1. Samsun Şehir Geçişi (12,9 km Bitümlü Sıcak Kaplamalı) ve 2,6 km uzunluğundaki katlı yol viyadüğü
2. Karadeniz Sahil Yolu’nun Samsun- Piraziz güzergahındaki Samsun sınırları içindeki kesimi (85 km Bitümlü Sıcak Kaplamalı Bölünmüş Yol)
3. Samsun-Kavak Bölünmüş Yol Güzergahı (46,3 km Bitümlü Sıcak Kaplamalı ve 2,2 km Sathi Kaplamalı)
4. Samsun-Sinop Güzergahı (90,5 km Bitümlü Sıcak Kaplamalı Bölünmüş Yol)
5. Alaçam-Kızlan-Çerçiler Yolu (36,5 km Sathi Kaplamalı Tek Yol)
6. Kolay Şehir Geçişi (4 km Bitümlü Sıcak Kaplamalı Tek Yol)
7. Çarşamba-Salıpazarı Yolu ( 2,5 km Sathi Kaplamalı Tek Yol)
8. Çarşamba-Ayvacık Yolu (4,7 km’si Bitümlü Sıcak Kaplamalı Bölünmüş Yol)
9. Ladik-Taşova Yolu (15,2 km’si Sathi Kaplamalı Tek Yol)
. Vezirköprü Geçişi (9,2 km Sathi Kaplamalı Bölünmüş Yol ) ve Havza Geçişi (5 km Sathi Kaplamalı Bölünmüş Yol) şeklinde maddeler halinde sıralayabiliriz.

RAYLI TAŞIMACILIK İLE HALKIMIZIN YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTİYORUZ

Samsun-Amasya-Kalın (Sivas) arasında yer alan demiryolu hattı 380 km uzunluğunda olup, Modernizasyon Projesi kapsamında hattın iyileştirilmesi ile sinyalizasyon ve telekomünikasyon tesislerinin kurulumu sağlanacaktır.

SAMSUN-AMASYA-ÇORUM-KIRIKKALE HIZLI DEMİRYOLU ETÜT PROJESİ

Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale Demiryolu Projesi 2015 Yatırım Programı’na Etüt Proje olarak alınmıştır. Samsun’u İç Anadolu ve Akdeniz Bölgelerine bağlayacak ve ülkemizin en önemli kuzey-güney aksı olacak proje ile söz konusu demiryolu koridoru yüksek standartlı hale dönüştürülecektir. Ayrıca, Yerköy-Kırşehir-Aksaray-Ulukışla Demiryolu Projesi’nin tamamlanması ile Samsun-Mersin Limanları arası demiryolu bağlantısı sağlanarak kuzeyden güneye kısa sürede ulaşılması hedeflenmektedir.

Ulusal demiryolu ağımızın Karadeniz bağlantısını sağlayan Ankara-Amasya-Samsun demiryolu hattını 285 km’ye çıkardık. Yüksek standartlı hat haline dönüştürme çalışmaları devam eden bu proje tamamlandığında Kırıkkale-Çorum-Samsun hattına kadar uzayacak.

HAVAYOLU HALKIN YOLU OLDU

Samsun’da bulunan havalimanı son 13 yılda yapılan yatırımlarla birlikte artık daha fazla yolcuya hizmet veriyor. Bu artış şehrin ekonomisine de katkı sağlıyor. 2 Milyon yolcu kapasiteli Çarşamba Havalimanı’nda; 2003 yılında iniş-kalkış yapan 2.384 uçak ile 175.240 yolcu taşınırken 2014 yılında iniş-kalkış yapan 14.430 uçak ile 1,5 Milyon yolcu taşınmıştır.

BALIKÇI BARINAKLARINA YAPILAN YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Ulaşım ve iletişim altyapılarının yanı sıra inşa ettiğimiz Balıkçı Barınakları ile Samsunlu balıkçılara destek veriyoruz. Samsun, Dereköy, Terme-Yalımahallesi, Alaçam-Göçkün-Doyran Balıkçı Barınakları hizmete verilmiştir.

MOBİL TEKNOLOJİLERDE TÜRKİYE’YE ÇAĞ ATLATTIK

Ulaştırma, habercilik ve denizcilik bakanlığı olarak samsun’da, 729 okula bilgi teknoloji sınıfı kurduk. internet altyapısı olmayan 103 okula altyapı kurduk.

Elektronik haberleşme altyapısı olmayan 33 yerleşim yerine telefon, internet ve cep telefonu altyapısı kurduk. Mobil teknolojilerde Türkiye’ye çağ atlattık. İnşa ettiğimiz geniş bant internet altyapısı sayesinde bugün Samsun’da, 2004 yılında 2.338 olan ADSL abone sayısı 2014 yılında 93.873’e ulaştı. Daha hızlı ve ekonomik internet bağlantısı için 1.587 kilometre olan fiber optik kablo uzunluğunu 3.984 kilometreye uzattık.

PTT ÇAĞI YAKALADI, PTT’DE HİZMET ÇEŞİTLİLİĞİ ARTTI

PTT’lerde yapılan işlem çeşitliliği artırılarak 326 kurum ve kuruluş ile 454 ayrı iş ve işlem yapılabilir hale getirilmiştir. 33 PTTmatik ile 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunulmaktadır.

Toplam 681 çalışanı ile PTT Samsunluların hizmetinde; tüm noktalarda emekli maaşları ödenmektedir
Yeni konsepti ile 65 PTTBank Samsunluların hizmetinde olup, hiç bankanın olmadığı 19 yerleşim yerinde sadece PTTBank ile halka hizmet verilmektedir.

Gelemeyecek durumda engelli ve yaşlıların ayağına PTT gitmekte, ödemelerini konutlarında teslim etmektedir.

PTT HİZMETLERİYLE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DESTEK OLUYORUZ

Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY) kapsamında yapılan ödemeler ile “Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Düzenli Nakdi Sosyal Yardım Ödemeleri” PTT tarafından yapılmaktadır. Şubelerimize gelemeyecek durumda olan engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın ayağına PTT gitmektedir. Ödemelerini konutlarında teslim etmektedir.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.