GENÇLERLE KIRAATHANELER ASLINA DÖNÜYOR

GENÇLERLE KIRAATHANELER ASLINA DÖNÜYOR
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç: "Gençlerimiz ne kadar güçlü ve donanımlı olursa , ülkemiz de o derece güçlü ve donanımlı olur"

Gençlik ve Spor Bakanlığı   gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak   ve okuma kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla, " Kıraathaneler Aslına Dönüyor"  ve " Gençliğin Buluşma Yeri Kitap Kafe " adı altında   iki projeyi daha  hayata geçirdi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin geleceğinin gençlerin elinde olduğunu belirterek," Gençlerimize her türlü imkanı sağlamak için çalışıyoruz, projeler üretiyoruz. Gençlerimiz ne kadar güçlü ve donanımlı olursa , ülkemiz de  o derece güçlü ve donanımlı olur. "diye konuştu.

Osmanlı dönemde çay, kahve içilerek; gazete, dergi ve kitap okunan kıraathaneleri yeniden eski hüviyetine kavuşturmak isteyen Gençlik ve Spor Bakanlığı  ''Kıraathaneler Aslına Dönüyor'' Projesini devreye soktu.Gençlik merkezlerinin öncülüğünde gerçekleştirilecek bu proje ile  kahvehanelerde vakit geçiren gençler başta olmak üzere vatandaşların çay, kahve eşliğinde  kitap okuması sağlanacak. Proje kapsamında Bayburt,Ankara, Kırıkkale, Aydın, Balıkesir,Tokat,Niğde, Hatay,Yalova,  Düzce,Sinop, Zonguldak,İzmir Gençlik Merkezleri  tarafından  gerçekleştirilen uygulamalar büyük ilgi gördü. Proje kapsamında Aydın’da ilk ve tek kadınlar kıraathanesi olan Çörek Otu kıraathanesinde gerçekleştirilen etkinliğe ise büyük ilgi oldu.

81 ilde  gençlik merkezleri tarafından gerçekleştirilmesi planlanan proje kapsamında 1 Nisan  Cuma günü Erzincan, 4 Nisan Cumartesi günü  Erzincan, 05 Nisan Pazartesi günü Eskişehir, 06 Nisan Çarşamba Günü İzmir (buca), 7 Nisan Perşembe günü Şanlıurfa,8 Nisan Cuma günü Erzincan  ve Şanlıurfa (suruç), 11 Nisan  Pazartesi günü Eskişehir, 13 Nisan Çarşamba günü İzmir,Şanlıurfa , 15 Nisan Cuma  günü Erzincan, 16 Nisan Cumartes i günü Eskişehir ve Bİtlis, 17 Nisan  Pazar günü Bursa (Osmangazi), 19 Nisan Salı günü Sirit,20 Nisan Çarşamba günü İzmir,21 Nisan Perşembe Şanlıurfa, 22 Nisan cuma günü Eskişehir, Erzincan'da bulunan çeşitli kıraathanelerde  okuma programları uygulanacak.

GENÇLER KİTAP KAFE’DE BULUŞUYOR

Gençlerin kitap okuma alışkanlığını geliştirmeyi hedefleyen projelerden bir diğeri de “Gençliğin Buluşma Yeri Kitap Kafe” projesi. Bu proje  ile de; 14-29 yaş arası gençlerin gençlik merkezlerinde oluşturularak modern hale getirilen geleneksel kıraathanelerde kitap okuyarak zaman geçirmesi amaçlanıyor. Gençlik Projeleri Destek Programı çerçevesinde Gençlik merkezleri içinde hayata geçirilen uygulama kapsamında   okuldan çıktıktan Kitap Kafe'ye gelerek Ücretsiz çay ve kahve ikramları eşliğinde kitap okuyan gençler, her ay bir yazarın katılım sağlayacağı imza günü ve söyleşide bir araya gelecekler. İlk aşamada 1000 öğrencinin bu projeden yararlanması amaçlandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071  hedeflerine gençler sayesinde ulaşacağına dikkat çekerek," Biz daima  onların  yanında koruyucunuz ve destekçi olacağız. Gençlerimiz için devletimiz ve hükümetimizin her türlü imkanı  kullanıyoruz" diye konuştu.Gençlere seslenen Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin yakın bir zaman öncesine kadar nasıl sorunlarla karşılaştığını, hangi suni gündemlerle yıllarını boşa harcadığını hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Çünkü sizler, iletişim çağının belki de en şaşalı dönemlerinde yaşayan bireylersiniz. Hem böylesine bir dönemde yaşamak, hem de ülkemizin tarihine dair dönüm noktası sayılabilecek bir zaman aralığında hayatınızı sürdürmek sizleri her açıdan şanslı kılıyor. Bugünün gençleri olarak siz, adeta bir yıldız gibi parlayan ve her geçen gün daha da yükselen Türkiye'nin bu güzel yolculuğunun en önemli şahitlerisiniz.

Sizlerden ricam; bu şahitliğinizde milletine sevdalı, hür düşünebilen, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yolunuza devam etmeniz. Cumhuriyetin ve demokrasinin değerlerini her zaman size verilen bir emanet gibi düşünün ve bu emaneti korumak için canla başla çalışın. Az önce sizlere bahsettiğim gibi iletişim çağında, yeni bir dünyada yaşayan bireyleriz. Telefonlarımızda, tabletlerimizde, bilgisayarlarımızda tek bir tıkla yepyeni dünyaların açıldığı bir dönemin yolcularıyız. Bu süreci iyi değerlendirmek, dünya gençliği ile aynı doğrultuda bir ön görüye ulaşıp, bu zeminde hareket etmek de, bayrak şuurunu, vatan, millet, devlet şuurunu kaybedecek bir çizgeye gelmek de elimizde. Gençlerimize her türlü imkanı sağlamak için çalışıyoruz, projeler üretiyoruz. Gençlerimiz ne kadar güçlü ve donanımlı olursa , ülkemiz de  o derece güçlü ve donanımlı olur. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.