'GENÇLERE VERİLEN ÖNEMİN EN BÜYÜK GÖSTERGESİDİR'

'GENÇLERE VERİLEN ÖNEMİN EN BÜYÜK GÖSTERGESİDİR'
AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Milli Mücadele'nin 100. yılında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, mesajında şu sözlere yer verdi: "19 Mayıs 1919'un Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 16 Mayıs'ta İstanbul'dan yola çıkarak 19 Mayıs Mayıs'ta Samsun'a ulaşmasıyla başlayan İstiklal Mücadelemizin mihenk taşlarından biridir. 19 Mayıs, bir milletin küllerinden tekrar canlandığı bir gündür. 19 Mayıs, bağımsızlık mücadelesi sadece Türkiye'ye değil, tüm dünyaya örnek olmuş bir bağımsızlık destanıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yok olmanın eşiğine gelmiş bir ülkeyi yeniden ayağa kaldırmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun'a ilk adımını atmış ve sadece bu topraklar üzerinde değil, dünya tarihinde de yeni bir dönemi başlatmıştır. Samsun'da yakılan bu istiklal meşalesi, aziz milletimiz için bağımsızlığın müjdecisi olmuş, birlik ve beraberlik içerisinde, azim, cesaret, kararlılık ve inançla verilen o eşsiz mücadelenin ardından Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanmıştır. Bu anlamda, İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs'ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin en büyük göstergesidir. 
İstiklal şuuruyla yetişen gençlerimiz, tarihlerine sahip çıkmaları, milli değerlerine bağlılıkları, her açıdan nitelikli ve donanımlı olmaları sayesinde, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımada temel unsur konumundadırlar. 
Devletimizin tüm imkanlarıyla destek verilen gençlerimizin, ecdat yadigarı olan bu aziz vatanımızı en iyi biçimde koruyacaklarına, özveriyle çalışarak, kendilerinden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha parlak, çok daha kalkınmış, çok daha gelişmiş, çok daha müreffeh bir ülke bırakacaklarına, istiklal ve istikbalimize gerektiğinde canları pahasına sahip çıkacaklarına yürekten inanıyoruz. Bu anlamda Türk Milletinin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millî Mücadele Hareketini başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 100. Yılını büyük bir gurur, heyecan ve coşkuyla kutluyoruz.  Bağımsızlığımızın yıl dönümünü olan 19 Mayıs'ın ilimizdeki kutlamaları, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımlarıyla daha da ayrı bir anlam kazanacaktır. Bu duygu ve düşünceler içinde, Aziz Türk Milletine, Samsunlu hemşerilerimize, geleceğimizin teminatı gençlerimize, sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum