GENÇİZ PROJESİNİN KAPANIŞ TOPLANTISI DÜZENLENDİ

GENÇİZ PROJESİNİN KAPANIŞ TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Bafra İlçesinde ‘’Genciz Projesi’’ kapanış programı Bafra Öğretmenevi toplantı salonunda yapıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra başladı.

Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Kandazoğlu açılış konuşmasın da,’’Kapanış programını gerçekleştirdiğimiz AB kaynaklı Bafra ve Ticaret Odası ile birlikte yürüttüğümüz GENCİZ projesinde 15-29 yaş arası işsiz gençlere girişimcilik, genel beceri eğitimi ve dokuma konfeksiyon makinesi kursları vererek , genç istihdamını, genç işsizlik oranını azaltarak daha çok kişinin istihdam edilmesini ve istihdamda kalmasını sağlamaktı.

Bu kapsamda 94 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verildi. Bunlardan 12 kişisi iş kurdu. 36 kursiyere mesleki eğitim verildi. Bunlardan 5 tanesi sigortalı olarak işe girmek üzeredir. Diğer kursiyerler ise işbaşı eğitimle işe hazırlanmaktadır.’’dedi.

Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar,’’ Bu projeler bizim için çok önemli ve ne kadar çok proje yaparsak Bafra’mıza, bölgemize ne kadar proje alırsak o kadar bölgemize faydalı olacaktır. Çıraklık Eğitim merkezimiz çok güzel projeler yapıyor biz onlara her zaman destek olacağız. Evde oturan kimseye iş vermezler. Merdivenin basamakları birer birer çıkılır. Gençler lütfen gelip kısmetlerini arasınlar. Çok güzel imkanlar var. Çıraklık Eğitim Merkezinin bu projesi Avrupa Birliği fonlarından kazandırılan çok önemli bir projedir.’’diyerek projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Projede görev alan genç girişimcilerden Alper Altıngöz,

’’Genç kardeşlerimize tavsiyelerim hiçbir zaman vazgeçmeyin, takipte kalın, hedeflerinizin peşinde koşun. Pes etmeyin. Önünüze çıkan engellerden korkmayın. Şunu unutmayın karşınıza çıkan engel sizi daha güçlü yapacaktır.'’dedi.

Projenin sinevizyonla tanıtımından sonra söz alan  Proje Koordinatörü Ayşe Çakıroğlu Yardım,’’ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamın Desteklenmesi Hibe Programı çerçevesinde hazırlanan GENÇİZ projesi 2 Mart 2016 tarihinde imzalandı. 1 Mart 2016 tarihinde başlayıp 28 Şubat 2017 tarihinde sona eren projenin hedef grubu Bafra, Alaçam, Yakakent ve 19 Mayıs ilçelerini kapsadı. Proje ile 15-29 yaş arası 100 işsiz gence girişimcilik, genel beceri eğitimi ve tekstil sektörüne yönelik mesleki eğitim kursları verildi, iş bulma ve öncelikli sektörlerde iş kurmaları desteklendi. Genel beceri ve girişimcilik kursu alanlar arasından 40 gencin mesleki kurslarla eğitilmesi yoluyla Bafra ve Çevre ilçelerde istihdam açığı bulunan tekstil sektöründe 3. seviye mesleklerden dokuma konfeksiyon makineci olarak istihdamlarına katkıda bulunuldu. İŞKUR'un hibe programı faydalanıcısı olduğu projemizde 60 kursiyerin en az yüzde 20'sinin iş planı hazırlayarak KOSGEB'e sunmaları,40 kursiyerin yüzde 50'sinin tekstil sektöründe istihdamını sağlayarak işsiz gençlere il kurma, mesleki danışmalık, kariyer rehberliği ile işe yerleştirme ve izleme hizmeti verildi. ‘’diyerek sözlerini tamamladı.

Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel,’’Bu anlamlı projede görev alan, katkısı olan herkesi canı gönülden tebrik ediyorum. Ben Bafra’ya kısa bir süre önce göreve geldim.

Bu tür projeler işsizliği önleyecek projelerdir. İnanın Kaymakamlığımıza her gün iş için gelen gençler, çocukları için iş isteyen anne ve babalar geliyor. İşsizliğin önüne geçmek için bu tür çalışmalar ve projeler çok önemlidir.’’dedi.

Konuşmalardan sonra projeye katkıda bulunanlara plaket takdimi yapıldı.

Programa ayrıca Bafra Garnizon Komutanı Binbaşı İlhan Güngör , Bafra Belediye Başkan Vekili İsmail Kurt, Ak Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Kızılırmak Esnaf Sanatkarlar Odasını temsilen Bafra Mobilyacılar Odası Başkanı Aydın Ev, İşkur Bafra Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra TSO Genel Sekreteri Talip Şahin, Bafra İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, Okul Müdürleri, Mahalle Muhtaları, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Projede yer alan öğrenciler katıldı.

Oktay ZERRİN- Bafra

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.