"Geleceğin askeri" uygulaması yaygınlaşıyor

"Geleceğin askeri" uygulaması yaygınlaşıyor
Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen yenilikçi teknolojilerin giyilebilir teknolojilerle güvenlik güçlerine sunulmasını sağlayan Askeri Taktik Operasyon Kiti (ATOK), "özel görev birliklerde" yaygınlaşıyor.

BİTES Savunma Havacılık ve Uzay Teknolojileri, 25-28 Temmuz'da İstanbul'da düzenlenecek 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarında (IDEF 2023), yenilikçi teknolojilere dayalı bir dizi yeteneği yerli ve yabancı ziyaretçilerle paylaşacak. Şirket, son dönemde dikkati çeken ATOK sistemine yönelik son gelişmeleri de fuarda duyuracak. Genelkurmay Başkanlığının talebi ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen ATOK Projesi ile gelişmiş birçok teknolojiyi "tek er/tek askeri personel" seviyesinde kullanıma hazır hale getirdi. Sahadaki kalifikasyon testlerinin Aralık 2021'de tamamlanmasıyla ATOK sisteminin yaygınlaştırılmasına başlandı.

2023-07-birlik23-2.jpg

BİTES ile BMC arasında Kasım 2022'de imzalanan sözleşmeyle ATOK sisteminin yaygınlaştırma fazı resmiyet kazandı. BMC'nin Emniyet Genel Müdürlüğü Mayına Karşı Korumalı Araç (MKKA)-2 Projesi kapsamında imzalanan sözleşmeyle 5 Komuta Kontrol Aracı tasarlandı. Her araçta 20 kişiyi destekleyen konfigürasyon ile araçlar ATOK sistemiyle donatılacak. Bu araçlar vasıtasıyla taktik sahada Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığı personelinin operasyonları, ATOK sistemiyle icra edilecek. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile Mayıs 2023'te imzalanan sözleşme kapsamında ise Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı kullanımı amacıyla 2 ATOK sistemi daha sağlanacak. Bu projede ATOK sistemi çekili olacak şekilde teslim edilecek. Tek dingilli bir römork ve üzerine yerleştirilecek bir shelterden oluşan sistemin içine ve üzerine, gerekli iletişim altyapısı ve ATOK donanımları konumlandırılacak. Bu sayede, herhangi bir araca entegre edilecek olan çekili sistem ile ATOK istenen noktaya taşınarak, taktik sahada operasyon desteği sağlanacak.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.