Geleceğimizi kurtarmak için hayırlı işlere sahip çıkalım

Geleceğimizi kurtarmak için hayırlı işlere sahip çıkalım
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, "Geleceğimiz olan gençler kötü alışkanlara sürükleniyor, şehirlerde insanlar yalnız yaşıyor.

Bunları önlemenin formülü imam hatip gibi hayırlı işlere sahip çıkmaktan geçiyor" dedi

Ayvacık İmam Hatip Ortaokulu ve Mahmut Gökmen Anadolu İHL Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin Olağan Kongresi'ne katılan AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, geleceğimiz olan gençlerin giderek kötü alışkanlıklara yöneldiğini, fuhuş ve uyuşturucu gibi ahlaksızlıkların küçük yaşlara indiğine dikkat çekerek, hayır işlerine sahip çıkılmasını istedi.

GELECEK YIL EĞİTİME AÇILACAK
Milletvekili Demir, beraberindeki AK Parti Ayvacık İlçe Başkanı Kadir Kızılkan, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur ve meclis üyeleri ile birlikte Ayvacık İmam Hatip Ortaokulu ve Mahmut Gökmen Anadolu İHL Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin Olağan Kongresi'ne katıldı. Yeni yönetim kurulu üyelerinin seçildiği kongrede konuşan Milletvekili Demir, Ayvacık'ta Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaokul yaptığını, kongresi yapılan derneğin topladığı bağışlarla da imam hatip lisesi yapıldığını söyledi. Demir, "Her iki okulumuz da inşallah gelecek yıl eğitim öğretime açılacak. AK Parti bu işlere bir vesiledir. Eğitime ayırdığı pay, eşitsizliğin giderilmesi, kılık kıyafetin serbest bırakılması, okul yapmak isteyene eğitime yüzde 100 destek kapsamında katkı verilmesi, bugün bu okulların yükselmesini sağlıyor" dedi.

KATKI SAĞLAYANLARA DUA EDECEKLER
Ayvacık'ta yapılan bu okullarda okuyan öğrencilerin ileride üniversiteyi kazanıp, en iyi subay, en iyi mühendis, en iyi siyasetçi, en iyi doktor olarak ilçeye katkı sağlayacağını belirten Milletvekili Demir, "Bugün burada bunun adımları atılıyor. Okullarda okuyan çocuklarımız ve aileleri buraya katkı sağlayan herkese dua edecek. Bu işe bir kuruşluk katkı sağlayana Allah karşılığını verecektir. Böyle hayırlı işlerin içerisinde katkı sağlayan olmak kardır. Bakın insanlık çıldırdı gidiyor. Köylerde 40-50 kişi bir arada yaşıyor. Şehirlerde milyonluk nüfuslu yerlerde insanlar yalnız yaşıyor. Komşu komşuyu tanımıyor, selam vermiyor. Her türlü kötü alışkanlıklar var. Uyuşturucu, ahlaksızlık, fuhuş ne kadar küçük yaşlara indi, seyrediyoruz. Geleceğimiz çocuklarımızı kurtarmanın, korumanın yolları buralardan geçiyor. Buralara sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

KATKI VERENLERE TEŞEKKÜR
Okulun yapımı için katkı sağlayan herkese teşekkür eden Milletvekili Demir, "Okulun kaba inşaattan sonraki kısmını Gençlik ve Spor Bakanımız Çağatay Kılıç'ın desteğiyle bitireceğiz. Kaba inşaatı derneğin topladığı bağışlarla tamamlandı. İnce işçiliği için ihaleye çıkılacak, bunun parasını da Çağatay bey bakanlığın fonlarıyla karşılayacak. Çağatay bey, büyük bir fedakarlıkla bu işleri üstlendi. Kendisine tekrar teşekkür ediyorum. Bu okulun yapımına başlarken 400 bin TL destek veren İHH'ya, Belediye Başkanı Mustafa Belur'a, dernek yönetimine ve bu iş için koşan ismini sayamadığım herkese teşekkür ediyorum" dedi.

AYVACIK YAZ 3072'YE GÖNDER
Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur ve AK Parti Ayvacık İlçe Başkanı Kadir Kızılkan da, okulun yapılması için gayret gösteren Milletvekili Demir'e teşekkür ederek, ilçe halkının okula daha çok sahip çıkmasını istedi. Ayvacık İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ak da, okulun ilçeye büyük katkılar sağlayacağını söyledi. Dernek Başkanı Enver Yürük de, kaba inşaatın tamamlanarak, okulun Milli Eğitim'e devredildiğini belirterek, "İnşaatın yapımı için bazı borçlarımız var bunların da ödenmesi gerekiyor" dedi. Yürük, Ayvacık yazıp 3072'ye göndererek de katkı sağlanabileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından yapılan kongre sonrası oluşan yönetim kurulunda Enver Yürük, Mustafa Belur, Mustafa Yazıcı, Ayşe Soycan, Murat Doğan, Süleyman Ak ve Cevdet Yalçıntaş yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.