GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE YANSIYANLAR

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE YANSIYANLAR
Elmas Kadıoğlu ve öğrenci velileri işbirliği ile ‘Geçmişten Günümüze Kültür Müzemiz’ temalı sergini açılışını yaptık. Üç gün açık kalan sergimizi yaklaşık 3 Bin 500 kişi tarafından ziyaret edildi ”dedi.

Atatürk İlkokulu Müdürü Seydi Ahmet Akgül,” Okul idaresi ve öğretmenleri olarak öğrencilerimizin geçmişten günümüze uzanan kültürel değerlerimizle yoğrularak yetiştirilmesini çok önemsiyoruz. Bu tür etkinliklerin öğrencilerimizin milli ve manevi değerlerimizi daha iyi anlamasıve özümsemesi noktasında son derece faydalı olduğuna inanıyoruz” dedi.

img_8612.jpg

YAKLAŞIK 235 PARÇA EŞYA YER ALDI

Okulun bünyesinde açılan ‘Geçmişten Günümüze Kültür Müzemiz’temalı bu sergide öğrencilerimiz,biz büyüklerinin sevdiği ve kullandığı eşyaları tanıma ve onlara yüklediğimiz anlamları algılama fırsatı yakaladıklarını vurgulayan Müdür Akgül, “Sergilenen eşyalar arasında yer alan yüz yaşına varan elbiseler, daktilolar, mekanik hesap makineleri, eski siyah–beyaz televizyonlar, bakır ev eşyaları, gaz ocakları, gaz lambaları, büyük turşu çömlekleri, eski örme çorap ve patikler gibi bugünkü neslimize çok yabancı olduğu gibi geçmişimizdeki yaşamımızda önemli izler bırakan yaklaşık 235 parça eşya yer aldı. Sergilenen bu eşyalar arasında en büyük ilgiyi ise eski plakçalar ve onda dinlenen eserler görmüştür. İlçe protokolü, öğrencilerimiz ve velilerimiz tarafından ilgiyle ziyaret edilen sergimizde, çocukluğunda kullandıkları eşyaları gören veliler hatıralarını öğrencilerimizle paylaşmış, sergimiz öğrencilerimiz ve velilerimiz arasında duygu dolu paylaşımların yaşanmasına vesile olmuştur” diye konuştu. 

Serginin açılışına Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Emin Küçük, Doğa Biçicioğlu, Hatice Ertekin’in yanı sıra okul müdürleri öğretmenler ve veliler katıldı.

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.