GASTRONOMİ TURİZMİNDE KAVAK RÜZGARI

GASTRONOMİ TURİZMİNDE KAVAK RÜZGARI
Çeşitli sektörlerde gerçekleştirdiği atılımla isim yapan Kavak, şimdi de Gastronomi turizmde isim yapmak için harekete geçti.

İlçenin turizm sektöründe de yer alarak hem ekonomisine katkı sunmak hem de yeni istihdam alanları oluşturmayı amaçlayan Kavak Belediyesi, yeni bir yiyecek ve içecek deneyimi yaşamak isteyenler için gözünü Gastronomi Turizmine çevirdi. Günümüzde insanların yeme içme olgusuyla gittikçe daha fazla ilgili olmaya başladıklarını hatırlatan Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, yazılı ve görsel birçok medya alanında da hemen her gün yiyecek ve içeceklerle ilgili haber ve programların yer almasının da bunun en belirgin kanıtı olduğunu söyledi.  Kavak’ın bu yönde birçok avantajı bulunduğunu belirten Sarıcaoğlu,  “Menemeni, Kaz tiridi ve Kavak Kuyu Kebabı ve yöresel yemekler ile bundan sonra bu sektörde de iddialı olduğumuzu göstereceğiz “ dedi. İlçenin ve gelişmesi tanınırlığının artması için çok ciddi bir çalışma dönemi içinde olduklarını anlatan Başkan Sarıcaoğlu, “ Kavak için belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için sahip olduğumuz tüm imkânlarımızı sonuna kadar kullanmakta kararlıyız. Turizm’de bu hedeflerimiz içinde önemli bir yer teşkil ediyor “ dedi.

gggggggggggggggggggggggg.jpg

KAVAK ARTIK KİMLİK DEĞİŞTİRİYOR
Günümüz dünyasında insanların artık gastronomi turizmine en az doğa, deniz, yayla, termal ve sağlık turizmi kadar önem verdiğini anlatan Sarıcaoğlu, “İlçe olarak günümüzde önemli bir yer tutmaya başlayan gastronomi turizmden yeterince istifade edebilmek için kendimize göre önemli değerlerimiz ve avantajlarımız var. Bundan sonra yapmamız gereken sadece doğru bir çalışma ile bunların tanıtımını sağlamak. Bunun içinde sahip olduğumuz tüm imkânlarımızı en iyi ve en verimli biçimde değerlendireceğiz  “ diye konuştu. 

img-6899.JPG

İlçenin özellikle son beş yılda başlattığı kalkınma hareketi ile Cumhuriyet döneminden çok daha fazla bir yatırıma kavuşarak adeta kimlik değiştirmeye başladığını anlatan Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Artık geçmişin içine kapanık ilçesi yok. Bugün her alanda kendine güvenen, hızla kalkınan, gelişen bir ilçeden söz ediyoruz.  Ve artık Kavak Çakallı’da sunduğu menemeni, Tirit Evi’nde yaptığı Kaz Tiridi ve Güven Park Sosyal Tesislerinde misafirlerine ikram ettiği Kavak Kuyu Kebabı ve yöresel yemekleri ile Gastronomi turizminde de iddialıdır. Biliyoruz ki, gastronomi turizmi, bölgeye özgü yemeklerin sunulmasıyla hem bölgeye ait kültürel kimliği ve mirası yansıtmakta hem de ekonomisine destek sağlamakta.” 

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.