FİNANSAL TABLO ANALİZLERİ ANLATILDI.

FİNANSAL TABLO ANALİZLERİ ANLATILDI.
MALİ MÜŞAVİRLERE FİNANSAL TABLO ANALİZLERİ ANLATILDI.

Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında, Oda Üyesi Meslek Mensuplarına, Türmob Önceki Dönem Disiplin Kurulu Üyesi Yeminli Mali Müşavir İbrahim DEĞİRMENCİ tarafından finansal tablolar analiz teknikleri konusunda bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda konuşan oda Başkan'ı Hayrul KAYAR, bugün gelinen noktada finansal tabloların sosyal güvenlik, vergi gibi yasal yükümlülükler için düzenlenmek yerine, bilgi için yapılacak muhasebe sonuçlarına göre düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Firmaların finansal tablolarının, geçmiş yıllarda sadece firma sahiplerini ilgilendiren mali veriler olarak değerlendirilmekte iken; günümüzde pek çok paydaş tarafından çeşitli sebeplerle dikkatle takip edildiğini ifade etti.

Başta kredi ve finans kuruluşları olmak üzere, yatırımcıların, şirket ortaklarının, kamunun, çalışanların ve sendikaların, tedarikçilerin, rakiplerin ve kamuoyunun hemen ilk akla gelecek paydaşlar olduğunu söyledi.

Doğru bir finansal tablo analizi ve analiz sonucunda elde edilen verilerin faydalı bir şekilde gerekli tahminlerde kullanılabilmesi için, gerekli ilk şartın, doğru verilere dayanan ve firmanın gerçek durumunu yansıtan finansal tablolarla mümkün olacağını belirtti.

Eğitim çalışmasına katılan oda üyelerine Türmob Önceki Dönem Disiplin Kurulu Üyesi, Yeminli Mali Müşavir İbrahim DEĞİRMENCİ tarafından, eğitim sunumu yapıldı. Eğitim çalışmasına çok sayıda meslek mensubu katı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.